Cea de-a treia ediţie a Competiţiei Judeţeane de Fotbal Unificat, la Cluj-Napoca

Şcoala Gimnazială Specială – Centru de Resurse şi Documentare Cluj privind Educaţia Incluzivă/Integrată (CRDEII) a organizat marţi 15 mai 2018, Competitia Judeţeană de Fotbal Unificat pentru echipe a câte şapte membrii, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani (născuți în intervalul 01.01.2006 – 31.12.2010 inclusiv), la Baza Spotivă Gheorgheni.

Evenimentul dedicat elevilor mici, se află la a treia ediţie, fiind coordonat de Fundația Special Olympics din România.

În acest an s-au înscris un număr de 6 echipe, însumând peste 60 de elevi proveniţi din şcoli ale judeţului Cluj. Competiţia a debutat cu Jurământul Special Olympics: “Vreau să câştig. Dar dacă nu voi câştiga, vreau că fiu brav în încercarea mea!” Apoi, elevii cu şi fără cerinţe educative speciale din şcoala CSEI, Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”, Şcoala Gimnazială “Ioan Bob”, Liceul Pegagogic, Liceul Teoretic “Lucian Blaga” şi Colegiul Naţional “George Coşbuc”, au disputat meciuri ȋn două grupe. La sfârşitul competiţiei, toţi jucătorii au primit medalii şi tricouri, iar toate echipele au primit câte o diplomă şi o minge de fotbal, oferite de Fundația Special Olympics din România.

Această competiţie, ca şi celelate evenimente sportive organizate sub egida
“Special Olympics”, are scopul principal de a promova integrarea elevilor cu dizabilităţi intelectuale din învăţământul special şi special integrat, în echipe, alături de elevi din învăţământul de masă, având, în acest sens, posibilitatea de a interacţiona, socializa şi de a se bucura împreună de sport.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top