Cei mai buni artisti de stand up comedy vin la prima ediţie a FISC 2013

teo, vio si costel FISC 2013Guevara Events si Studcard organizeaza între 4 şi 10 noiembrie 2013 prima editie a Festivalului International de Stand Up Comedy (FISC), ce va avea loc concomitent în Cluj-Napoca si Targu Mures în această săptămână.

FISC 2013 isi doreste să-i facă fericiţi pe toti pasionatii de acest gen de comedie, dar şi să descopere noi talente. Va fi o saptamana plina de reprezentatii umoristice in limbile română şi maghiară ale celor mai în vogă comedianţi români şi maghiari.

“Credem ca spectacolele live sunt cele care merita promovate in Cluj si publicul se bucura de ele. Avem patru seri de spectacole in limba romana si inca o seara de spectacole in limba maghiara. Festivalul incepe  marţi cu deja cunoscutii Teo, Vio si Costel, ei fiind printre promoterii acestui gen de umor in Romania. Toate biletele s-au vandut pentru prima zi de spectacol, a declarat directorul festivalului, Iancu Serbanescu.

Binecunoscutul comediant Nicu Bendea, directorul artistic al festivalului, s-a tinut de glume pe toata durata conferintei de presa ce a avut loc, luni, la Restaurantul Livada, oferind si un scurt moment umoristic. Acesta l-a ironizat pe Crin Antonescu: “Uitati-va la Crin Antonescu, asta cand ii treaz o da in stand up, cand doarme, doarme, dar el nu stie. L-am fi invitat, dar cică lui îi trebuie avion cu cuşetă”.

Ideea FISC

“Vrem sa promovam tinerele talente, am selectat 10 concurenţi în competitia de open-mic, care au fost votaţi pe pagina noastră de internet www.fiscul.eu, iar joi, 7 noiembrie, cei 4 finalisti care au acumulat cele mai multe voturi vor urca pe scena Casei de Cultura a Studentilor pentru a sustine o reprezentatie in fata unui juriu format din Nicu Bendea, Gabriel Aldea (clujlife.com) si Constantin Trofin”, a declarat Iancu Serbanescu.

“Important e să-i creăm un brand FISC-ului, să promovăm şi mai tare fenomenul, iar la anul când aducem un artist publicul să aibă încredere că va ieşi bine. Sunt foarte mulţi artişti de care nu se ştie în România şi care au potenţial, dar degeaba faci un spectacol cu un asemenea artist pentru că nu-ţi vine lumea”, a precizat directorul festivalului.

La Târgu Mureş spectacolele au loc în 5 şi 9 noiembrie, ora 19.00, la Palatul Culturii.

Programul oficial al festivalului

Casa de Cultură a Studenţilor

  • Marţi, 5 noiembrie, ora 20:00 – Gala de deschidere a FISC 2013: Teo, Vio şi Costel.
  • Miercuri, 6 noiembrie, ora 20:00 – Seara maghiară: Csenki Attila, Felméri Péter şi Szobácsi Gergő
  • Joi, 7 noiembrie, ora 20:00 – Finala Competiţiei Naţionale de Open Mic. Invitaţi speciali: Sorin Pârcălab şi Iancu de la Comedica. Intrarea de face pe bază de invitaţie.
  • Vineri, 8 noiembrie, ora 20:00 – Show de stand up comedy cu Andrei Ciobanu, Sergiu Floroaia şi Nicu de la Comedica
  • Duminică, 10 noiembrie, ora 20:00 – Gala de închidere a FISC 2013: Show de Stand up Comedy cu Câştigătorul Competiţiei Naţionale de Open Mic, Cătălin Bordea şi Dan Badea

Cinema Mărăşti:

  • Sâmbătă, 9 noiembrie, ora 21:00 – All Nighter – Proiecţia unei colecţii de momente de stand up comedy internaţional – Intrare gratuită.

Biletele costă 20 sau 25 de lei în funcţie de locul în sală şi se găsesc online pe www.biletmaster.ro şi de luni până vineri, între orele 10:00 şi 17:00 la Casa de Cultură a Studenţilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top