Cel mai bătrân om din Europa a murit la 111 ani!

Cel mai bătrân om din Europa a murit vineri, la 111 ani, în localitatea Pinilla de la Valdería din provincia Leon. Longevitatea sa a fost folosită pe post de obiect de studiu la Şcoala de Medicină de la Harvard.

Spaniolul Francisco Fernandez s-a născut pe 24 iulie 1901 şi obişuia să îşi sărbătorească ziua de naştere în ziua următoare, de Sfântul Apostol, cu o reuniune de familie. Anul acesta, a fost înconjurat cu această ocazie de cei trei copii, şapte nepoţi, 14 strănepoţi şi un stră-strănepot, potrivit AGERPRES, citat de Adevărul.

Bătrânul a prins la viaţa sa un război civil, dictatura franchistă, perioada industrializării Spaniei şi revenirea acestei ţări la democraţie. El a fost pastor, a emigrat în Argentina şi ulterior a revenit în ţara sa natală, unde s-a dedicat agriculturii şi exploatării răşinoaselor într-o zonă care în urmă cu câteva zile a fost afectată de cel mai grav incendiu de pădure întregistrat în ultimul deceniu în Castilla şi Leon.

El obişnuia să-şi distreze vizitatorii cu diverse glume, deşi nu toate erau amintiri plăcute, ca de exemplu cea din anul 1936 când a fost obligat să îngroape victime ale represiunii care au murit în munţi în timpul războiului civil, sau întâmplarea din timpul copilăriei când, în timp ce era cu oile la păscut, s-a dezorientat în zăpadă şi a rătăcit timp de 24 de ore prin munţi riscând să moară îngheţat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top