Cel puţin 5 drumuri judeţene dintr-un total de 400 km ar fi trebuit să fie gata în 2012!

Peste 400 de kilometri de drumuri judeţene rămân într-o stare avansată de degradare, cu toate că lucrările ar fi trebuit să înceapă de mai bine de un an. Niciun kilometru de asfalt nu a fost turnat, deşi contractul dintre Consiliul Judeţean Cluj şi firma turcă a fost semnat în luna august a anului 2011. Mai mult, cel puţin cinci drumuri judeţene ar fi trebuit să fie modernizate până la sfârşitul acestui an.

Primul drum pe care firma turcă responsabilă ar fi trebuit să îl reabiliteze este 109C de la Gherla la Ţaga şi la Cămăraşu, dar aici nu s-a întâmplat nimic, cu toate că lucrările ar fi trebuit să înceapă în luna septembrie a anului trecut. Singura dovadă o reprezintă o placă prin care se anunţă începutul lucrărilor fără ca pe aceasta să scrie un număr al autorizaţiei de construire sau o dată a începerii lucrărilor. Anul trecut se spunea că acest drum va fi reabilitat până la sfârşitul acestui an.

Firma turcă ar fi trebuit să înceapă lucrările în toamna anului trecut, iar de atunci locuitorii din zonă aşteaptă ca drumul să fie modernizat. “Tot ne-au promis că vor face drumul și nu au făcut nimic… Ne descurcăm foarte greu aici, pentru că în toată comuna nu este niciun trotuar. Mergem duminica la biserică pe mijlocul drumului”, a declarat o localnică.

Între timp au fost efectuate numai lucrări provizorii. În loc de o reabilitare completă a drumului de aproape 40 de kilometri, autorităţile au decis să acopere toate gropile din acest drum cu astfel de petice.

“Există o comisie care luna aceasta are sarcina să găsească o soluţie. Am apelat la un expert autorizat exterior instituţiei noastre şi toate datele îmi vor fi puse la dispoziţie şi vom decide în concluzie”, a declarat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Judeţean Cluj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top