Cele mai bine plătite job-uri din Cluj Napoca

Cluj Napoca este în continuă dezvoltare, oferind noi locuri de muncă şi numeroase beneficii pentru toţi cei care vin să trăiască în oraşul din inima Transilvaniei. Totodată, judeţul Cluj este printre puţinele în care în prima jumătate a anului 2014 rata şomajului a scăzut considerabil. Această scădere este influenţată de intrarea pe piaţa locală a firmelor din străinătate şi de deschiderea a noi afaceri, ceea ce face ca oferta de lucru să fie foarte mare.

bani

Fiind una dintre cele mai mari centre universitare din România, Cluj Napoca reprezintă locul perfect unde angajatorii să găsească forţă tânără de lucru, cu idei proaspete şi cu o deschidere mai mare faţă de provocări. Studenţii bine pregătiţi în diverse domenii face ca firmele să aibă o paletă largă de unde să aleagă, dar face şi ca competitivitatea să crească aşteptările şi cererile proaspeţilor absolvenţi. Totuşi, există o serie de joburi în care salariile de debutant sunt cu mult peste cele medii din România.

IT: Domeniul IT a fost dintotdeauna bine plătit. Cum majoritatea informaţiilor în prezent se găsesc online şi cei mai mulţi oameni lucrează prin programe pe calculator, oferta de locuri de muncă este mai mare decât numărul de persoane disponibile. Cel mai bun mod de a ajunge în această industrie sunt programele de internship. Salariile încep de la 400 euro pentru entry-level.

Inginerie: Inginerii sunt la mare căutare, indiferent de domeniu. Pentru un proaspăt absolvent este destul de greu să intre în această industrie, deoarece se caută oameni cu experienţă, dar programele de internship sunt numeroase, astfel că cei care îţi doresc o carieră în acest domeniu să aibă un punct de plecare. Salariul de început este în jur de 400 euro.

Videochat: Relativ un domeniu nou, videochatul este locul potrivit unde cei care îşi caută un loc de muncă bine plătit pot să înceapă o carieră cu multe beneficii. Fetele tinere şi cele care se simt sigure pe ele pot să devină modele videochat şi să ajungă la câştiguri de mii de euro în doar câteva luni de muncă. Acest job este căutat mai ales pentru siguranţa pe care o oferă şi pentru nivelul de salarizare cu mult peste mediu. Chiar dacă nu necesită studii superioare, limba engleză la nivel conversaţional şi cunoştinţe de operare calculator sunt o necesitate. În Cluj Napoca, la un studio de videochat profesional, o începătoare poate să primească chiar şi 800 Euro în prima lună.

Leave a Reply

Loading...
Top