Centrele Primariei Cluj-Napoca au 150 de locuri pentru persoanele fara adapost

Primăria Cluj-Napoca a pornit o actiune pentru identificarea persoanelor fără adăpost din oraş, ca urmare a temperaturilor scăzute înregistrate în ultima perioadă.

persoane-fara-adapost

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică au depistat, din 30 decembrie 2014 şi până în prezent, un număr de 30 persoane fără adăpost, pe care le-au condus la centrele specializate în îngrijirea unor astfel de categorii sociale.

Municipalitatea locala dispune în prezent de 150 de locuri pentru persoanele fără adăpost, dintre care 110 sunt disponibile în centrele Primăriei de pe străzile Dragoş Vodă şi Oaşului, dar pe lângă acestea, Primaria mai colaborează cu Uniunea Creştină din România, care dispune de 10 locuri în centrul de pe strada Tutunului şi cu Prison Fellowship România, care are la dispoziţie alte 30 de locuri la adăpostul de pe strada Sobarilor.

Cei fără adăpost beneficiază în aceste spaţii de cazare şi consiliere în vederea obţinerii unor drepturi de asistenţă socială, inclusiv un loc de munca.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top