Cercetătorii britanici pregătesc votca fără alcool

votca“Putem produce un surogat al alcoolului care îi face pe oameni relaxaţi şi sociabili şi elimină efectele nedorite, cum ar fi agresivitatea şi dependenţa”, susţine un respectabil cercetător din Londra.

“Am identificat cinci compuşi-surogat al alcoolului care îi face pe oameni relaxaţi şi sociabili şi elimină efectele nedorite, cum ar fi agresivitatea şi dependenţa. Acum am nevoie să îi testez pentru a vedea dacă oamenii consideră că efectele sunt la fel de plăcute ca în cazul alcoolului”, spune cercetătorul David Nutt, citat de presa din Regat.

Provocarea constă în prepararea noii băuturi într-un mod în care să continue să fie la fel de gustos şi de atrăgător. Cel mai probabil, noua băutură va lua forma unui cocktail, astfel că prevăd numeroase arome. Celălalt avantaj major al acestei abordări ştiinţifice a îmbătării este faptul că prin ţintirea compuşilor ce afectează sistemul neurotransmiţător GABA (acid gamma aminobutiric), vom putea să producem alţi compuşi care să fie vânduţi alături de substitutul de alcool drept antidot.

David Nutt este profesor în cadrul Imperial College London şi totodată directorul Diviziei de Neuropsihofarmacologie din cadrul Centrului pentru Farmacologie şi Terapie din cadrul aceleiaşi universităţi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top