CFR Cluj, a doua victorie consecutivă în campionat

CFR 1907 a obținut al doilea succes consecutiv în campionat, după ce a învins, luni seara, cu 4-1 formația Gaz Metan Mediaș, în cadrul etapei a V-a a Ligii I.

Medieșenii au început tare meciul din Gruia și după două minute de joc au prima situație la poarta gazdelor, Romeo Roberto șutează în forță de la 30 metri, dar Felgueiras a fost la post și a reținut (2). Replica CFR-ului vine două minute mai târziu, Tade a reluat cu capul din centrarea lui Guima, mingea a trecut alături (4). Feroviarii au avut cinci cornere în primele 15 minute ale partidei, fără nici un pericol pentru buturile lui Pleșca. Vișinii au avut o ocazie importantă în minutul 14, la reluarea lui Guima în transversală. Ciprian Petre a deschis scorul pentru oaspeți, învingându-l pe Felgueiras cu un șut plasat din interiorului (16). Golul egalizator a venit cu cinci minute înainte de pauză, Larie a șutat spre poartă, Pleșca a respins, iar Bruno Guima a reluat în plasă din patru metri (40).

Feroviarii au reușit o repriză secundă foarte bună. Ionuț Larie a șutat plasat din marginea careului și l-a învins pe Pleșca (52), iar Lorand Szilagyi a comis un henț în careu și “centralul” a acordat lovitură de pedeapsă pentru CFR, fructificată de Tade (64). 3-1 pentru gazde. La adăpostul a două goluri, Larie l-a faultat pe Muth în careu și arbitrul a acordat penalty pentru Mediaș, dar Felgueiras a menținut scorul stabilit reușind să respingă șutul lui Tahar. Mediașul a rămas în 10 oameni după eliminarea lui Sergiu Muth, care a văzut cartonașul roșu pentru o intrare violentă asupra lui Ivanovski. Gregory Tade a reușit “dubla” după o centrare foarte bună a lui Camora, stabilind scorul final la 4-1 (86).

În urma acestui succes CFR urcă pe locul 4 în clasament, acumulând 10 puncte, iar următoarea etapă se deplasează la Ploiești, unde va întâlni liderul Petrolul. Gaz Metan ocupă locul 8, cu 8 puncte, și a bifat în această seară prima înfrângere după primele cinci etape.

Echipele de start:

CFR Cluj: Felgueiras – Susici, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Deac, Tade, Jakolis – Guimaraes

Rezerve: Amadio, Christian, Fl. Costea, C. Ene, M. Ivanovski, T. Lopes, Păun

Antrenor: Vasile Miriuță

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Creţu, Trtovac, Muth, Szilagyi – Roberto, Todea, Tahar, Petre – Figliomeni – Buziuc

Rezerve: R. Avram, M. Buchta, Buzean, A. Enescu, A. Llullaku, A. Mujdragici, D. Roman

Antrenor: Cristian Dulca

Golul lui Ciprian Petre (0-1)

Golul lui Guima (1-1)

Golul lui Ionuț Larie (2-1)

Golul de 3-1 al lui Tade

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top