CFR Cluj a făcut instrucţie cu Dinamo şi a revenit pe primul loc în Liga 1! George Ţucudean a reuşit o “dublă”

Campioana României, CFR Cluj, şi-a respectat statutul de lider şi a făcut instrucţie cu Dinamo Bucureşti duminică, 19 august, pe teren propriu. Trupa lui Conceicao a revenit de la 0-1 şi a înscris de trei ori în doar 12 minute de joc n repriza secundă, obţinând astfel o victorie categorică cu 3-1 (0-0), care îi instalează din nou în fruntea clasamentului după etapa a 5-a a Ligii I.

În prima parte a meciului cele două formaţii s-au jucat cu ocaziile, mai întâi Culio a şutat în blocajul defensivei dinamoviştilor (6), iar Olteanu a reluat pe lângă poarta lu Vâtcă (8). Mahlangu a reluat din afara careului, dar mingea a trecut peste poarta celor de la CFR (14), iar fundaşul dinamovist Ciubotaru a blocat un şut puternic expediat din afara careului de CFR şi a rămas întins pe gazon (25).

Ciobotaru blochează un șut puternic expediat din afara careului de CFR și rămâne întins pe teren. Partida este întreruptă temporar. Finalul reprizei a venit şi cu un forcing ofensiv al feroviarilor la poarta lui Penedo. Lang a trimis cu capul peste poarta lui Dinamo (31), Culio a reluat un șut-centrare din flancul stâng, dar mingea este trimisă peste poartă (33), iar acelaşi Lang a trimis periculos cu capul spre poarta lui Penedo, dar portarul dinamovist își salvează echipa (36). Defensiva lui Dinamo a blocat lovitura de cap periculoasă trimisă de Vinicius (43), iar Camora a tras puternci din afara careului, pe lângă poartă însă. S-a încheiat prima repriză.

Alb-roşii au fost susţinuţi în Gruia de un grup numeros de fani veniţi de la Bucureşti, precum şi de fanii Universităţii Cluj, cele doua galerii fiind înfrăţite.

În partea a doua, după două ocazii notabile ale CFR-ului ale lui Bordeianu şi Omrani şi un gol anulat a lui Ţucudean, dinamoviştii au fost cei care au deschis scorul prin Mihai Popescu, care a profitat de o eroare în defensiva feroviarilor şi l-a învins cu o lovitură de cap în forţă pe Vâtcă (61). Bucuria oaspeţilor nu a durat mult, iar după cinci minute a venit şi egalarea de la Ţucudean (66). Atacantul Bilel Omrani şi-a dus echipa în avantaj în minutul 73 cu o lovitură de cap perfectă din centrarea lui Culio (73), iar Ţucudean a bifat “dubla” cinci minute mai târziu (78), stabilind scorul final: 3-1.

Final de meci, iar CFR redevine lider în Liga 1, cu 11 puncte, cu unul peste ocupanta locului secund, FCSB. Etapa viitoare, feroviarii clujeni vor juca în deplasare, la Mediaş, cu Gaz Metan, duminică, 26 august, de la ora 18:00.

Echipele de start:

CFR Cluj: Vâtcă – Camora, Lang, Vinicius, Manea – Culio, Males, Bordeianu – Omrani, Ţucudean, Păun

Rezerve: Jesus Fernandez, Mailat, Hoban, A. Mureşan, Ioniţă II, Peteleu, Tambe

Dinamo Bucureşti: Penedo – Corbu, Popescu, Ciubotariu, V. Olteanu – Mahlangu, Grigore, Sorescu, Nistor, Salomao – Axente

Rezerve: R. Moldoveanu, D. Popa, Pesic, Hanca, Katsikas, Delorge, Muţiu

Antrenor: Florin Bratu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top