CFR Cluj, favorită certă la titlu după victoria de la Craiova!

CFR Cluj s-a impus cu scorul de 4-1, sâmbătă, în deplasare, la CSU Craiova, într-o partidă care a contat pentru etapa a 3-a din play-off-ul Ligii I.

© Alex Dobrescu / LPF.ro

Ambele formații porneau în această întâlnire după câte un meci epuizant în Cupa României, de unde “vișiniii” au fost eliminați de ACS Poli, iar oltenii au trecut de Dinamo. În ambele confruntări a fost nevoie de lovituri de departajare. La Pitești ”gazdele” de la CSU au avut prima ocazie, în minutul 14 când Zlatinsky a tras puternic, de la marginea careului, dar peste poartă, iar Ciprian Deac a reluat un șut fenomenal, de la 25 de metri de poarta lui Calancea și a trimis mingea perfect în vinclu, pentru 0-1.

Tot Deac a fost omul cu pasa decisivă, două minute mai târziu, pentru golul lui Păun. Până la pauză doar Băluță a mai trimis o minge periculoasă pe spațiul porții lui Mincă, însă portarul CFR-ului a avut un reflex de zile mari și a respins. La două minute de la reluarea jocului gazdele au obținut un penalty, după un henț al lui Horj în suprafața de pedeapsă și Gustavo a readus pe CSU în joc. Au urmat câteva minute de debusolare totală în trupa lui Miriuță. Craiovenii au pus stăpânire pe joc, iar Camora și ai lui au început să tremure, să arunce disperați mingile in față cât mai departe de poarta lui Mincă.

Presiunea gazdelor nu s-a concretizat și pe tabela de marcaj, iar pe contraatac, Omrani a trimis perfect la marginea careului, pentru Gomelt, care a dus scorul la 3-1 pentru CFR. La fel ca și în prima repriză fotbaliștii lui Miriuță a înscris din nou foarte repede, în minutul 73 și au închis meciul. Nu s-a mai întâmplat nimic până la finalul jocului și CFR obține al doilea succes consecutiv în play-off, clasândun-se pe locul 3 al clasamentului, la două puncte de liderul Viitorul Constanța și FCSB, ambele cu 30.

În următoarea etapă, CFR se va deplasa la București pentru confruntarea cu Dinamo de miercuri, 5 aprilie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top