CFR Cluj – FCSB, ora 20:30, în Gruia – Miriuță vrea să relanseze campionatul

CFR Cluj va întâlni în a doua zi de Paște, luni, 17 aprilie, de la ora 20:30, pe teren propriu, formația FCSB, iar antrenorul Vasile Miriuță speră la o victorie a echipei sale care ar duce la relansarea luptei pentru titlu. 

Vasile Miriuţă le-a recomandat jucătorilor să nu se lase influenţaţi de vorbele lui Gigi Becali, care a declarat că îi doreşte pe cei doi fundaşi centrali de la CFR Cluj, Ionuţ Larie şi Răzvan Horj.

“E un meci foarte important pentru noi în acest play-off, pentru că jucăm cu Steaua acasă. Fanii ne vor sprijini în număr mare şi vom încerca să facem un meci mare. Alibec este un jucător bun, dar avem fundaşi centrali care îl pot bloca. Am văzut strategia lui Gigi Becali, care îşi doreşte jucători de la fiecare adversar înainte de jocul direct cu FCSB.

Larie este în ultimele 6 luni de contract, poate discuta cu oricine dacă doreşte. Referitor la Deac, ştiu că a bătut palma cu CFR. Îmi doresc să înscrie Ciprian Deac cu Steaua. Ştiu cât suflet pune pentru acest club, iar acele critici apărute când s-a negociat cu Steaua nu au fost corecte. Cu o victorie împotriva Stelei sperăm la podium”, a comentat Miriuţă.

Prețurile biletelor la stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”:

Statisticile meciului dintre CFR Cluj și FCSB (Steaua) – lpf.ro:

CFR Cluj vs FCSB în Liga 1: 45 jocuri – 11 victorii CFR – 14 remize – 20 victorii FCSB.

Palmares CFR gazdă: 22 jocuri – 8 victorii CFR – 7 remize – 7 victorii FCSB.

– Prima confruntare a avut loc pe 16 noiembrie 1947, ASA – Ferar 0-1 (în iarnă Ferar şi CFR au fuzionat şi au continuat sezonul, preluând astfel şi rezultatele din tur), marcator Anton Ferenczi Fernbach, jucător care pe 18 decembrie 1949 va înscrie golul victoriei “roş-albaştrilor” în finala Cupei României cu U Cluj (scor 2-1), finală în urma căreia  bucureştenii au câştigat primul trofeu din istoria lor.

– Întâia victorie a FCSB contra feroviarilor a fost obţinută abia în al cincilea joc, pe 31 august 1969, CFR – FCSB 1-3, goluri Gheorghe Tătaru II şi Florea Voinea dublă, respectiv Vasile Stîncel.

– Cel mai clar succes din contul CFR a fost izbutit pe 9 decembrie 1970, 5-0 pe teren propriu (antrenori Eugen Iordache / Ştefan Kovacs).

– În returul ediţiei 1070-1971, FCSB s-a răzbunat cu un 6-0, scor rămas şi astăzi drept cea mai mare diferenţă înregistrată într-o partidă directă disputată în campionat (trei din cele șase goluri au fost marcate de Anghel Iordănescu).

– Doar două partide din cele 45 de jocuri s-au terminat fără gol, ambele la Cluj, ultima dată pe 28 aprilie 2013.

– Cea mai recentă confruntare: 12 martie 2017, FCSB – CFR Cluj 2-0, marcatori Eddy Gnohere şi Ovidiu Popescu.

Vasile Miriuţă vs FCSB în Liga 1: 8 jocuri – o victorie – două remize – 5 înfrângeri;

– 20.07.2013, FCSB – Ceahlăul 2-1, meciul de debut al lui Miriuţă ca antrenor pe prima scenă din România.

Mediile de vârstă: CFR Cluj – 27 ani şi 2 luni; FCSB – 25 ani şi 4 luni.

Leave a Reply

Top