CFR Cluj – Steaua București 0-1 (Tănase ’15)

CFR Cluj a pierdut meciul din etapa a III-a cu Steaua București, scor 0-1, după ce au jucat o repriză în zece oameni. Singurul gol al partidei a fost înscris de Cristian Tănase, minutul 15, care l-a învins pe Felgueiras cu un lob, la capătul unei faze create de decarul roș-albaștrilor

Steliștii au controlat autoritar prima repriză, conducând ostilitățile atât pe teren, cât și în tribune, acolo unde au fost încurajați de 300 de suporteri veniți de la București, plus alte câteva sute de persoane aflate la tribuna a 2-a. CFR nu a reușit să își creeze prea multe situații de gol, singurele acțiuni ofensive care i-au dat emoții lui Arlauskis au fost la șutul peste poartă al lui Tade (3), lovitura liberă a lui Rada mult peste poartă (14) și șuturile lui Negruț (28, 41).

GOL! Tănase l-a învins cu un lob perfect pe Felgueiras și a deschis scorul în minutul 15, după o acțiune creată de decarul echipei campioană. Roș-albaștrii au continuat să forțeze desprinderea pe tabelă. Chipciu a șutat în forță, dar mingea s-a izbit de un fundaș al gazdelor (22), iar Tănase a mai pătruns încă o dată în careul CFR-ului, dar fundașii au respins de data aceasta în corner (32).

Feroviarii au rămas în zece oameni după ce arbitrul i-a acordat roșu direct lui Sergiu Negruț pentru o intrare violentă asupra lui Arlauskis, iar atacantul gazdelor a ieșit cel mai șifonat, părăsind terenul șchiopătând (44).

CFR a făcut a doua schimbare a meciului la începutul reprizei secunde. Muniru a intrat în locul lui Christian. Steaua a început în același registru tactic ca și în prima parte, instalându-se în jumătatea gazdelor din primele minute ale reprizei, însă CFR a fost mult mai periculoasă și mai prezentă în careul lui Arlauskis. Desele incursiuni pe benzi ale lui Costea și Deac au fost stopate de fundașii Stelei, Tade nu a avut prea multe șanse de a produce deranj în careul oaspeților.

Costea ajunge în situație favorabilă de gol, dar șutul său din interiorul careului a fost blocat de un fundaș al oaspeților (63). CFR aleargă cu disperare după egalare însă defensiva steliștilor stă bine în teren și blochează orice acțiune ofensivă.

Vișinii au fost din nou aproape de golul care să le aducă egalarea, dar Tade nu a reușit să ajungă la o minge servită excelent de Costea în centrul careului (67). Același Costea a fost scăpat de defensiva roș-albaștrilor, ajunge unu la unu cu Arlauskis, dar nu a reușit să controleze balonul și a șutat lamentabil peste poartă (70). CFR a arătat mai multă determinare în repriza a doua și asta s-a văzut în jocul său. Miriuță a mutat ofensiv, l-a scos pe Monroy și l-a introdus pe Ivanovski (75). Costea a centrat periculos în careu din lovitură liberă, de unde Deac a încercat să-l surprindă pe Arlauskis cu o execuție pretențioasă din foarfecă, dar a trimis mingea mult peste poartă (88). O bâlbâială în defensiva gazdelor a fost aproape să producă un nou gol, dar Felgueiras a respins în corner șutul lui Tănase (89).

Partida s-a încheiat, iar feroviarii rămân cu palida consolare că, cel puțin în repriza a doua, au fost mai buni decât campioana României.

CFR Cluj va întâlni etapa viitoare, în deplasare, formația Viitorul Voluntari, sâmbătă, 16 august.

Echipele de start:

CFR Cluj: Felgueiras – Susici, Larie, I. Rada, Camora – Christian, Monroy – Deac, Negruţ, Jazvici – Tade

Rezerve: Vîtcă, Jaime, Muniru, Fl. Costea, Jakolis, Guima, Ivanovski

Steaua: Arlauskis – Rîpă, Szukala, Varela, Latovlevici – Prepeliţă, N. Stanciu – Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tănase –
Keşeru

Rezerve: Cojocaru, Luchin, L. Filip, G. Iancu, Pîrvulescu, I. Neagu, Vîlceanu

Cartonașe galbene: Susic (41), Felgueiras (44), Szukala (51), Larie (61), Neagu (79), Camora (84), Stanciu (84)

Cartonașe roșii: Negruț (44)

Suporteri: 8.000

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top