CFR, la un pas de calificare în grupele Ligii Campionilor, după 1-2 la Basel. Sougou, omul meciului!

CFR Cluj s-a impus cu 2-1 în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor împotriva elveţienilor de la FC Basel, graţie unei “duble” a senegalezului Sougou, şi au luat o opţiune importantă în vederea calificării la “masa bogaţilor”.

La minge, Moudou Sougou, omul meciului din FC Basel – CFR Cluj 1-2. Foto: Reuters

După o primă repriză ştearsă pentru campioni, în care elveţienii au făcut ce au vrut cu defensiva CFR-ului, elevii lui Andone au reuşit să echilibreze partida şi chiar să aibă câteva ocazii importante. Prima apariţie a clujenilor la poarta lui Basel a venit în minutul 10, prin Sougou, care l-a pus la grea încercare pe portarul Sommer. Streller a fost aproape de deschiderea scorului în debutul partidei, dar Felgueiras a fost la post.

“Super-Mario” Felgueiras a avut o intervenţie foarte bună în minutul 22, când Salah a pătruns în forţă, i-a pasat lui Degen, care l-a luat la ţintă cu un şut puternic pe portughezul din poarta clujenilor. Godemeche a replicat imediat cu o ocazie pentru CFR, dar Sommer a ţinut poarta intactă. Feroviarii au fost pe punctul de a le face un gol cadou elveţienilor la o ieşire hazardată a lui Felgueiras, dacă Stocker ar fi găsit cadrul porţii (’30).

Kapetanos a avut şi el o ocazie mare în finalul primei reprize, iar la faza imediat următoare, un contraatac periculos al lui Basel a adus şi primul gol al meciului: Streller trimite un şut sub transversală, după o prelungire a lui Dragovic, iar gazdele intră la cabine în avantaj (1-0).

Repriza a doua a început în aceeaşi notă ca şi prima, cu elveţienii presând poarta CFR-ului, dar Fuelgueiras a parat tot. În minutul 48, o fază periculoasă a gazdelor l-a pus din nou în valoare pe portughez, care a scos două şuturi consecutive expediate, pe rând, de Stocker şi Degen. Uşor, uşor CFR a început să preia iniţiativa meciului, iar egalarea a venit în minutul 66 – Sougou, servit perfect în adâncime de Bastos, l-a învins cu un şut plasat pe Sommer. După numai patru minute, senegalezul a dat lovitura de graţie care a anesteziat tribunele, marcând din unghi cu un şut la vinclu, după o pasă bine plasată a lui Gabi Mureşan, intrat şi el pe parcursul reprizei secunde. Africanul a fost aproape de hattrick cu cinci minute înainte de fluierul final, dar bara l-a salvat pe Sommer de la primirea celui de-al treilea gol.

Echipe de start:

FC BASEL: Sommer – Park, Dragovic, Sauro, Steinhofer – Diaz, Cabral – Degen, Salah, Stocker – Streller
Rezerve: Vailati, Voser, Schar, Kovac, F. Frei, A. Frei, Zoua

CFR CLUJ: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Rada, Camora – Rui Pedro, Godemeche, Sare, Bastos – Sougou – Kapetanos
Rezerve: Stăncioiu, Sepsi, Piccolo, Mureşan, Vass, Nicoară, Ronny

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top