China vrea cucerească spaţiul! În 2013 vor trimite un echipaj uman în spaţiu!

China va trimite un echipaj uman în spaţiu în vara anului viitor, în cadrul ambiţiosului program spaţial pe etape al său, care are ca obiectiv final trimiterea unui om pe Lună, în jurul anului 2020, potrivit BBC.

Un oficial de la Agenţia spaţială chineză, citat de presa locală, a spus că echipa de astronauţi ar putea fi formată din doi bărbaţi şi o femeie. China este a treia ţară care a trimis de una singură un om în spaţiu, în 2003, după SUA şi Rusia, şi se luptă să se afirme ca membru marcant al exclusivistului grup al marilor puteri spaţiale, în principal în domeniul misiunilor cu echipaj uman, scrie mediafax.ro.

Lansarea care va avea loc în anul 2013 urmează misiunii spaţiale Shenzhou 9, care a avut loc în luna iunie anul acesta. Misiunea Shenzhou IX a permis Chinei să-şi dovedească “măiestria” în domeniul conectărilor spaţiale, etapă esenţială în cucerirea spaţiului.

Din cauza tensiunilor politice dintre administraţiile de la Beijing şi Washington, China nu s-a alăturat programului Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top