Chinezii sunt interesați de mai multe proiecte ale Consiliului Judeţean Cluj

Vicepreședintele CJ Cluj Ioan Oleleu spune că există un interes din partea chinezilor pentru o serie de proiecte derulate de forul județean, printre care o unitate de abatorizare și un centru de colectare a fructelor.

ioan oleleu si vakas istvan, intalnire cu ambasadorul chinei

Ioan Oleleu și Vakar Istvan, vicepreşedinti ai Consiliului Judeţean Cluj, s-au întâlnit vineri cu ambasadorul Republicii Chineze la București, doamna Huo Yuzhen.

“Alături de facilitățile pe care le oferim companiilor interesate să dezvolte o afacere în parcurile noastre industriale, am ținut să prezint partenerilor chinezi uriașul potențial pe care sectorul agro-industrial clujean îl oferă. M-am bucurat să constat că se bucură de interes atât proiectul de realizare a unei unități moderne de abatorizare de mare capacitate, cât și intenția noastră de a crea un centru de colectare și procesare a fructelor și legumelor, cel mai modern din întreaga Transilvanie. Totodată, am prezentat delegației chineze activitatea Clusterului AgroTransilvania, precum și oportunitățile existente în ceea ce privește exporturile de produse agro-alimentare clujene în China. Nu în ultimul rând, cunoscută fiind expertiza de care partea chineză dispune în acest domeniu, am abordat o serie de aspecte referitoare la oportunitatea unui transfer de tehnologie chineză, atât la nivel general, cât și în domenii sectoriale cum este cel al sistemelor moderne de irigații”, a declarat Ioan Oleleu.

La rândul său, vicepreşedintele Vakar Istvan a prezentat delegaţiei chineze o serie de aspecte concrete referitoare la posibilitatea extinderii relaţiilor de colaborare între cele două părţi.

“A fost o întâlnire extrem de utilă întrucât am reuşit să depăşim etapa unei întâlniri protocolare şi am abordat cu delegaţia chineză aspecte extrem de concrete legate de posibilităţile de colaborare în multiple planuri. În acelaşi timp, în paralel cu colaborarea în plan economic şi investiţional, am insistat asupra necesităţii identificării unor domenii cum sunt schimburile culturale şi academice, domenii în care rezultatele vizibile şi apropierea dintre ţările noastre să apară cât mai rapid”, a declarat Vakas Istvan.

Consiliul Județean Cluj s-a înfrățit, în 2010, cu provincia Shandong din China.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top