Christoph Daum a răbufnit la conferința de presă înaintea amicalului cu Chile – “Nu plec așa ușor. E cel mai mic contract din cariera mea. Uneori cred că sunt mai român decât voi”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Christoph Daum, a susținut o conferință de presă spumoasă și incendiară luni, 12 iunie, la Cluj Arena, cu o zi înaintea amicalului cu Chile. Germanul a răbufnit la adresa unui jurnalist, deranjat fiind de faptul că i s-a reproșat că este cel mai scump selecționer din istoria echipei naționale și după ce a fost întrebat dacă va pleca după meciul de mâine.

Foto © Lion Adrian

Daum a încercat să explice eșecul din meciul cu Polonia și a susținut că obiectivul rămâne în continuare calificarea la EURO 2020, iar proiectul la care lucrează împreună cu staff-ul său va avea rezultate bune în viitor.

Acesta încasează de la Federația Română de Fotbal 400.000 de euro pe an, fiind cel mai bine plătit selecționer, iar contractul său este scadent în luna noiembrie 2017.

“Nu vă pot garanta că vom juca ofensiv mâine. Nu am promis în momentul în care am fost numit că vom fi o echipă care atacă mereu. Am zis că îmi doresc asta. Am spus că ne dorim să atacăm și atunci când nu avem mingea. Mă gândesc la atac în ideea în care jucătorii să lupte să recupereze mingea.

Am lucrat mult cu jucătorii. Dacă unul dintre ei crede că jucăm defensiv, ne punem la masă și discutăm. La toate discuțiile tactice cu ei, toți au fost de acord cu ce am pus la cale. Declarațiile făcute de jucători au fost la cald, acum cu siguranță niciunul nu ar mai fi spus că e deranjat de tactică. Și Nawalka (n.r. selecționerul Poloniei) mi-a zis că echipa sa a avut noroc pentru că nu a avut multe ocazii.

La 0-1 nu am vrut să risc, pentru că nu pierdusem totul. Laturile pozitive de la meciul cu Polonia sunt că nu am renunțat niciodată. Am înscris la 0-3, ceea ce înseamnă că echipa a arătat bine fizic.

Schimbarea antrenorului nu este o soluție acum. E ca și cum ai schimba căpitanul unui vas, în loc de cursul acestuia. Am făcut multe schimbări în jurul echipei naționale, dar încă nu se văd. Mă identific total cu acest proces, cred că avem nevoie de el pentru dezvoltarea echipei naționale.

Dumneavoastră știți mai bine decât mine problemele fotbalului românesc. Am vorbit cu Prunea, cu Hagi, cu Lupescu. Toți mi-au zis că sunt multe probleme în fotbalul românesc. Dacă ați fi drepți și ați face o evaluare corectă, ați putea remarca faptul că acest proces este bun pentru viitorul fotbalul românesc.

Dacă v-aș spune acum că vom câștiga toate partidele, ați avea garanția că ne calificăm la CM. Dar de unde să știm aceste lucruri acum? Trebuie să fim realiști”, a susținut selecționerul.

După ce i s-a reproșat că este cel mai scump selecționer din istoria echipei naționale, Daum a răbufnit și a declarat că acesta e cel mai mic contract din cariera sa.

“Vă asigur de faptul că e cel mai mic contract din cariera mea. L-am semnat pentru că am avut încredere în proiectul Federației. Am refuzat un contract cu 2 milioane de euro mai valoros. Îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce fac aici. Nu plec așa…”, a zis Christoph Daum la conferința de presă.

Selecționerul nu s-a mai putut stăpâni și l-a mustrat pe un jurnalist care i-a pus întrebarea “Luați în calcul după meciul cu Chile o reziliere amiabilă, dacă vi se va propune?”, iar răspunsul a venit imediat.

“Nu e pe masă așa ceva! Nu știu ce vreți să spuneți. Mereu e la fel! Aud acum că ar trebui să renunț și nu știu ce. Spuneți-mi un motiv, având în vedere ce am construit, cum am muncit, ce plănuim, ca să renunț. Doar rezultatele? Doar astea sunt pe masă? De exemplu, eu dacă sunt convins de tine , ca jurnalist, nu te voi da niciodată afară.

Dacă ai timp și ești deschis, stau cu tine și vorbim o oră, două, trei, despre fotbal. Dar dacă vorbesc cu tine, tu nu iei nici 1% din ce zic eu, tu faci invers și creezi numai minciuni. Chiar dacă îți spun toate datele, faptele, tu nu ești interesat. Nu scrii niciodată despre faptul că Răzvan Burleanu a luat echipa de la minus 12 milioane de euro și a adus-o pe zero. Niciodată nu scrii așa ceva, nu te interesează. Îți spun să vorbești despre reușitele acestea. Dar tu întrebi doar despre demisie, reziliere, contract, clauze. Minciuni, e o nebunie! Nimic nu e adevărat.

Așa îți arăți adevărata față. Uneori nici nu ești român pentru mine, uneori sunt mai român ca tine, așa simt. E opinia mea! Sunt mai român ca tine, mai identificat cu oamenii și cu țara asta decât tine! Tu ești doar pus pe distrugere, nu ajuți cu nimic, doar distrugi!, a declarat Daum, după care a părăsit sala de conferințe fără să mai aștepte ca ofițerul de presă să termine traducerea.

Partida România – Chile va avea loc marți, 13 iunie, de la 21:00, și va fi transmisă în direct de PRO TV.

Leave a Reply

Loading...
Top