Cinema “Victoria” din Cluj transmite în direct o selecție din concertele Festivalului Internațional “George Enescu”

Cinematograful Victoria din Cluj-Napoca, în colaborare cu “Grand Cinema & More Băneasa Developments”, va transmite, în direct, o selecție din concertele Festivalului International “George Enescu”. Primul concert va fi chiar cel de deschidere, în de 30 august, un spectacolul din seria Mari Orchestre ale Lumii, oferit de Orchestra Română de Tineret.

cinema victoria festivalul international george enescuCea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional “George Enescu” va aduce artiști și orchestre de nivel mondial care vor concerta pe scenele capitalei , timp de 22 de zile, la Sala Palatului și Ateneul Român din București. Festivalul găzduiește 58 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber. Considerat a fi un adevărat brand cultural de țară, festivalul duce mai departe valorile în care credea George Enescu: creativitate, generozitate și implicare.

Cinci cinematografe din tara vor transmite in direct concerte din cadrul Festivalului George Enescu: la Cluj-Napoca cinema Victoria , Cityplex din Constanța, Cortina Digiplex din Oradea, Cinema Trivale din Pitești.

“Festivalul Enescu continuă direcția lansată începând cu ediția 2013 de a facilita accesul melomanilor la concertele din cadrul Festivalului. Este modul nostru de a ne deschide către un public cât mai larg și de a asigura accesul la concerte inclusiv celor care nu au reușit să își achiziționeze un bilet în sala de concert. Prin alinierea la noile tehnologii, Festivalul oferă, astfel, un acces cât mai larg la cultură, acces pe care îl considerăm foarte important”, a declarat Mihai Constantinescu, Director Executiv al Festivalului Internațional “George Enescu”.

Cinema Victoria a selectat orchestre celebre prezente in festival, după următorul calendar:

30 august – ora 19:30 – Orchestra Romana de Tineret si Corul Filarmonicii George Enescu

31 august – ora 20:00 – Israel Philarmonic
3 septembrie – ora 20:00 – Filarmonica din Berlin
6 septembrie – ora 19:30 – Orchestra San Francisco Symphony
9 septembrie – ora 20:00 – Orchestra London Symphony
10 septembrie – ora 20:00 – Orchestra Filarmonica din Sankt Petersburg
15 septembrie – ora 20:00 – Filarmonica din Viena
17 septembrie – ora 19:30 – Royal Liverpool Philharmonic Orchestra
20 septembrie, ora 19:30 – Orchestra Royal Concertgebouw Amsterdam

Programul detailat al concertelor se gaseste pe www.festivalulenescu.ro sau www.cinemavictoria.ro.

Prețul unui bilet este de 40 de lei. Pentru a facilita accesul la cât mai multe transmisiuni au fost puse în vânzare abonamente care permit acces la toate spectacolele, în valoare de 225 lei. Există, de asemenea, varianta unui abonament valabil pentru 5 spectacole la alegere, în valoare de 150 de lei. Biletele și abonamentele sânt puse în vânzare la casa de bilete a cinematografului Victoria.

Leave a Reply

Top