Cluj Innovation City, orăşelul cu 20.000 de specialişti în I.T.

Cluj Innovation City (CIC) este un proiect care se va derula după modelul clusterelor din Luxemburg sau Moscova şi va deveni, în 20 de ani, un mic oraş în care să locuiască şi să îşi desfăşoare activitatea circa 20.000 de specialişti, au precizat ieri reprezentanţii informaticienilor, la întâlnirea cu conducerea Consiliului Judeţean.

foto ziuadecj.ro

Obiectivul l-a reprezentat strategia Consiliului Judeţean pentru dezvoltarea şi promovarea sectorului IT. S-au conturat trei domenii în care interesele au fost convergente: impulsionarea intensificării exportului de servicii IT bazat pe soluţii inovatoare şi pe un aport de cash-flow, derularea proiectului CIC.

O propunere s-a referit la derularea unui “accelerator de instruire”, un program prin intermediul căruia absolvenţii universităţilor clujene care nu au reuşit să îşi găsească un loc de muncă în domeniul absolvit să beneficieze de o reconversie profesională în IT, expertiza fiind apoi preluată de companiile din domeniu.

Preşedintele CJ, Horea Uioreanu, va susţine acest demers prin identificarea de spaţii în care să se desfăşoare astfel de cursuri de perfecţionare, avansând ca variante preliminare Univers T, Tetarom sau Agro Transilvania.

Leave a Reply

Top