Cluj-Napoca este vizitat de tot mai mulţi turişti

Revenirea economică de care a avut parte Cluj Napoca în ultimii ani, prin intrarea pe piaţa românească a firmelor străine şi prin organizarea numeroaselor evenimente cu caracter internaţional, a fost de real folos unităţilor de cazare, care au resimţit efectul prin numărul mai mare de turişti care au înnoptat la ei.

cluj napoca

Anul 2014 este unul dintre cei mai buni ani pentru unităţile hoteliere dupa inceperea crizei economice, fapt confirmat atât de proprietarii acestora, cât şi de traficul mare venit pe site-ule de cazare cum ar fi: CazareClujNapoca.ro. “În ultima perioadă am avut mai multe discuţii cu proprietarii unităţilor de cazare care mi-au confirmat că în ultimele luni au avut tot mai mulţi turişti români şi străini care se cazează la ei, în special turişti din Ungaria. Iar ceea ce am constatat și noi, a fost că tot mai multe persoane caută cazare în Cluj Napoca, pentru că traficul site-ului nostru a crescut cu 20 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. “, ne-a relatat un reprezentant a site-ului CazareClujNapoca.ro

Pentru a preîntâmpina cererea mare de locuri de cazare, în ultimii ani au fost construite noi unităţi hoteliere, astfel că s-a ajuns de la un număr de 60 de unităţi de cazare în 2007, la peste 140 în 2014. Conform Autorităţii Naţionale de Turism, în Cluj Napoca sunt 147 de unităţi de acomodare, care înglobează vile, pensiuni, hoteluri, hosteluri şi apartamente de închiriat în regim hotelier. Numărul crescut al acestora ne confirmă că există cerere şi că tot mai mulţi turişti vor să descopere istoria şi frumuseţile Clujului.

În prezent, Cluj Napoca trece printr-o perioadă de dezvoltare continuă şi de recondiţionare. Suntem la doar câteva luni distanţă de anul 2015, atunci când Clujul va fi Capitala Europeană a Tineretului. Evenimentele organizate în acest an, care sunt premergătoare celor de anul viitor, au avut un număr mare de vizitatori de fiecare dată, multe persoane venind din alte ţări. Cu siguranţă, unităţile hoteliere se pregătesc pentru acest mare eveniment şi înţeleg că serviciile foarte bune pe care le oferă vor fi apreciate, iar turiştii vor avea parte de o vacanţă plăcută la noi.

Leave a Reply

Top