Clujeanul Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat din fruntea Ministerului Sănătății după scandalul dezinfectanților

Patriciu Achimaş-Cadariu şi-a prezentat luni, 9 mai, demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, iar interimatul ministerului va fi asigurat de premierul Dacian Cioloș.

patriciu achimas ministrul sanatatii

Clujeanul Achimaș-Cadariu a purtat o discuție cu premierul Dacian Cioloş la Palatul Victoria. “Am acceptat astăzi (luni, n.red.) demisia domnului Patriciu Achimaş Cadariu din funcţia de ministru al Sănătăţii. În perioada următoare voi înainta domnului Preşedinte al României Klaus Iohannis propunerea pentru un nou ministru al Sănătăţii”, a declarat Cioloş.

Potrivit unor surse guvernamentale, Achimaş-Cadariu a luat decizia de a pleca de la Ministerul Sănătăţii pentru că nu ar fi fost de acord cu modul în care s-a decis în Guvern gestionarea crizei dezinfectanţilor din spitale.

Clujeanul s-a confruntat, în mandatul său, cu criza copiilor infectaţi cu bacteria E-Coli, cu scandalul dezinfectanţilor, scos la iveală de Gazeta Sporturilor, şi, recent, cu moartea fotbalistului Patrick Ekeng, de la Dinamo.

Patriciu Achimaş-Cadariu este medic primar ginecolog, doctor în ştiinţe medicale, şi din 2012 până în 2015 a ocupat funcţia de director al Institutului Oncologic “Prof. Dr. I. Chiricuţă” din Cluj-Napoca. Achimaş a absolvit în 1994 Liceul Emil Racovită, după care a urmat cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, pe care le-a absolvit în anul 2000. Mai apoi s-a specializat, tot la UMF, în obstretică-ginecologie şi a urmat studii de masterat atât în ţară (master în Informatică Medicală şi Biostatistică, UMF Cluj), cât şi în străinătate (Masters in Advanced Oncology, Universitatea din Ulm, Germania). A urmat specializări în ginecologie oncologică clinică şi colposcopie, respectiv ginecologie clinică şi uroginecologie, ambele în Marea Britanie. Acesta lucrează la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca din 2006. Pe lângă activitatea profesională, Patriciu Achimaş Cadariu a urmat şi o carieră academică, fiind conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca la Departamentul de Chirurgie Oncologică.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top