Clujenii sunt invitati la un spectacol de opera in Piata Unirii

Opera Nationala Romana va pune in scena, in data de 5 iulie, in Piata Unirii, spectacolul de operă în aer liber “Aida” de Giuseppe Verdi.

“Acest proiect se dorește a fi unul deschizător de drumuri, care inițiază o serie de producții anuale ale instituției noastre, realizate în aer liber, ce doresc să contribuie la consolidarea statutului de capitală culturală a cetății clujene dar și la dezvoltarea publicului de operă”, a declarat directorul Operei clujene, Marius Vlad Budoiu.

aida verdi

“Aida” este o operă compusă pe muzică de Giuseppe Verdi, bazată pe un libret scris de Antonio Ghislanzoni.

Opera “Aida” a fost compusă pentru inaugurarea primului teatru muzical de la Cairo și pentru sărbătorile legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Deși are acest caracter ocazional, lucrarea constituie o adevărată cotitură în creația lui Verdi. Prin înfruntarea caracterelor, forța pasiunii și expresivitatea muzicii, “Aida” este o autentică dramă romantică. Această operă reprezintă nu numai una din cele mai importante lucrări ale lui Verdi, ci și o culme a genului de operă în general. După premiera de la Cairo, adevăratul triumf, care lansează lucrarea în lumea operei, este premiera italiană.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top