Clujul a câştigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015!

Cluj-Napoca a câștigat duminică seară titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015. Orașul nostru a câștigat acest titlu în urma unei aplicaţii curajoase, concentrată asupra investiților în tineri.

Anunțul orașului câștigător a avut loc în orasul Maribor, iar Clujul a concurat în finală cu Ivanovo (Russia), Varna (Bulgaria) și Vilnius (Lithuania).

“Toate orașele ajunse în finală au avut aplicațiii puternice și promiteau proiecte pentru implementarea politicilor europene pentru tineret cu participarea tinerilor. În perioada sa de criză în care austeritatea face legea, doresc să felicit Cluj-Napoca dar și celelalte orașe pentru angajamentul luat de a investi în tineri, ceea ce dovedește o încredere puternică”, a mărturisit Peter Matjašič, președintele Forumului European de Tineret.

“Acest titul ar însemna pașaportul spre titlul de Capitală Culturală Europeană 2020. Maribor este orașul care va fi și va dobândi statutul pentru 2013. În acest an a fost Braga Capitală Europeană a Tineretului. Suntem într-o companie de elită, în 2009 a fost Rotterdam, în 2010 Torino, în 2011 Anver. Să sperăm că va fi Clujul în 2015. Avem ce să arată lunii prin valorile si multitudinea de activități culturale, suntem o Mică Europă si avem un potențial universitar”, declara Emil Boc.

“Este un proiect al României prin care vom duce ceva pozitiv în Europa despre România”, declară și coordonatorul proiectului Florin Moroșan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top