Clujul ar putea ramane fara primar. Lui Boc i se cere demisia si de catre primarul din Targu Mures

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, si-a declarat sustinerea pentru Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidentiale, insa acest lucru nu este pe placul liderilor PDL. Dupa Raluca Turcan, vicepresedinte PDL, un alt membru de baza al partidului democrat liberal ii cere demisia edilului clujean.

emil boc

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea spune că nu i se pare corect, din punct de vedere politic, ca Emil Boc să îşi declare susţinerea pentru candidatura la Preşedinţie a Elenei Udrea şi că acesta ar trebui să îşi dea demisia din PDL, iar atunci va putea face “orice declaraţie doreşte”.

Dorin Florea, care este şi primar al municipiului Târgu Mureş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că dezaprobă declaraţia lui Emil Boc de susţinere a candidaturii la prezidenţiale a Elenei Udrea, adică a reprezentantului altui partid, dat fiind că încă este membru PDL.

“Este membru PDL. Dacă vrea să fie liber de contract, să-şi dea demisia şi atunci poate face orice declaraţie doreşte. Părerea mea e că e o asemănare tot mai mare între domnul Boc şi Tăriceanu şi cam ce face unul face şi celălalt. Nu mi se pare corect, dacă ai fost preşedintele unui partid, prim-ministru, ai avut cele mai mari însărcinări, o echipă care a tras pentru tine. Cu toţii am tras atunci şi am şi pătimit împreună. E opţiunea lui, dar, din punct de vedere politic, nu-i corectă”, a afirmat Dorin Florea pentru Mediafax.

El a spus că nu comentează faptul că Udrea şi-a depus candidatura din partea PMP, întrucât partidele componente ale ACL au propriul parcurs electoral şi propriul candidat, Klaus Iohannis, însă în ceea ce îl priveşte pe Boc consideră că “să fii în căruţă şi colo şi dincolo, parcă dă ca dracu”.

Florea a susţinut că nu îi face plăcere să comenteze conduita lui Boc, ale cărui merite ca primar le apreciază, arătând că, la câţi bani a adus acesta în Cluj-Napoca, “clujenii trebuie să-i pună o statuie, mai mică, lângă Avram Iancu”.

In cazul in care Emil Boc şi-ar da demisia din partid, el ar pierde automat funcţia de primar al municipiului Cluj Napoca, pe care a obţinut-o candidând sub sigla PDL, în iunie 2012. În schimb, dacă ar fi exclus din PDL, atunci şi-ar păstra şi fotoliul de edil-şef.

Leave a Reply

Top