Clujul are un campion continental european la scrabble, în persoana lui Ovidiu Tămaș

În perioada 9-11 septembrie 2016, la hotelul KSV din Viena (Austria), a avut loc Campionatul Continental European de Scrabble 2016, eveniment care a cuprins două turnee de scrabble în limba engleză: turneul de deschidere (Early Bird) şi turneul principal al Campionatului European, desfăşurat în două divizii: A (jucători cu rating peste 1400) şi B (jucători cu rating sub 1400).

Dan Sandu, Ovidiu Tămaș, Cătălin Caba (de la stânga la dreapta)
Dan Sandu, Ovidiu Tămaș, Cătălin Caba (de la stânga la dreapta)

România a fost reprezentată de trei sportivi, dintre care doi legitimați la Clubul Sportiv Universitatea Cluj: Dan L. Sandu în divizia A (Locomotiva București) și Ovidiu Tămaş şi Cătălin Caba (divizia B), ambii legitimați la CS ”U”.

La competiție s-au înscris 32 din jucători din 17 ţări și s-au jucat 17 tururi de partide libere în limba engleză. La divizia B, triumf românesc pe toată linia: Ovidiu Tămaș şi-a menţinut tot timpul locul 1 din vârful clasamentului, terminând turneul cu 13 victorii din 17. Cătălin Caba, după o evoluţie mai sinuoasă, reuşeşte în final o spectaculoasă clasare pe locul 2, cu 11 victorii şi un meci egal. De asemenea, la echipe România a ieșit pe primul loc.

Acesta a fost cel mai puternic turneu european în limba engleză, în afara celor care se desfășoară în Marea Britanie.

“Este o premieră pentru scrabble-ul anglofon din România ca doi români să câștige o competiție la care au participat țări cu tradiție și vorbitoare de limba engleză nativ sau oficială. Ne bucurăm că am reușit să obținem maximumul din ce se putea obține”, a declarat campionul continental european al diviziei B, Ovidiu Tămaș.

Ediția de anul viitor al Campionatului Continental European va fi găzduită de Suedia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top