Clujul găzduieşte în acest weekend Campionatul Naţional de off-road!

A patra etapă a Campionatului Naţional de Off road, Cupa Taubenhreuther, este organizată de Transsylvania Off Road Club în apropiere de Cluj Napoca, la Terasa Căpuş.

Desfăşurarea concursului va fi pe baza regulamentului CNOR, în trei categorii: Standard, Open şi Extrem.

Acesta este un eveniment sportiv off-road pentru masini din categoriile: standard (nemodificate), open (modificari medii si trasee de dificultate medie) si extrem (modificari medii sau radicale pe trasee medii si dificile).

Noutatea acestui an este că, dupa terminarea concursului oficial de off-road (a 4-a etapă din Campionatul National de Off-Road) va urma un tur ghidat al Munţilor Apuseni organizat în grupuri de maximum 6 maşini + 1 maşină ghid (27 – 30 august). Cazarea va fi la Muntele Băişorii şi timp de trei zile (luni, marţi şi miercuri) grupurile vor parcurge trasee diferite de o dificultate mică, medie sau mare, în funcţie de preferinţele participanţilor, care vor putea opta pentru schimbarea grupelor de la o zi la alta în funcţie de dificultatea traseelor şi starea maşinii. În fiecare zi, grupele vor lua micul dejun şi cina la locul de campare. Miercuri se va organiza un party cu foc de tabară, iar joi va fi plecarea.

Concurenţii vor avea de luptat 2 zile (24-25 august) cu natura depăşind obstacolele de pe traseu: urcări şi coborâri abrupte, înclinaţii laterale, bolovani, apă, mlaştini, şleauri, nisip, pe scurt tot ce înseamnă teren accidentat. Superspeciala va avea loc duminică, 26 august, începând cu ora 10.00, în parcarea Cora.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top