Clujul iese in strada in aceasta seara impotriva legii gratierii, de la 18:00, in Piata Unirii

“Legea Gratierii” ii scoate pe romani in strada, miercuri, 18 ianuarie, in mai multe orase importante din tara. Societatea civila din Cluj nu se lasa mai prejos si va iesi si ea in strada in aceasta seara, de la ora 18:00, in Piata Unirii.

“Facebook nu te lasa sa schimbi de multe ori data unui event. Daca puneam pentru maine evenimentul dar de fapt ei votau saptamana viitoare, trebuia sa schimbam in fiecare zi evenimentul, iar dupa 2 sau 3 incercari nu mai poti sa mai schimbi data.

Acesta este un event facut in urma semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte grave de coruptie. Va fi anulat daca Guvernul respecta principiile si valorile democratiei. Data este relativa si va fi schimbata pentru prima zi in care Guvernul ar pune in aplicare intentiile respective.

*Guvernul va adopta miercuri, conform mai multor surse, Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala.

*Vor putea fi gratiate pedepse si dezincriminate fapte fara dezbatere publica (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul in serviciu, vizat de ordonanta). Totul fara consultarea CSM.

*Acum multi ani nu existau politicieni anchetati sau condamnati. Daca erai un amarat mort de foame care fura o paine, riscai ani de puscarie. Daca erai parlamentar si furai organizat un hotel, o fabrica sau primeai un million de dolari mita, riscul era aproape 0.

*Suntem, dupa niste ani de greoaie evolutie, in punctual in care ne putem intoarce in timp. Evolutia nu e garantata, ea poate fi stearsa cu o simpla ordonanta de urgenta semnata de cateva marionette ale unor partied si grupuri organizate ajunse la putere.

*Toata munca unor procurori, judecatori, ong-uri independente poate fi aruncata la gunoi. Averile inculpatilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor ramane automat in buzunarul lor.

*Pe langa problemele astea, deja au fost anulate cateva reforme care aveau legatura directa cu viitorul nostru: in Invatamant sau reforma din Sanatate inceputa de ministrul Vlad Voiculescu. Institutii precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate si functioneaza doar pentru interesele Lor.

(La Sanatate, reforma începuta de ministrul Vlad Voiculescu privind managementul spitalelor mai are o sansa în Camera Deputatilor unde se va da votul definitiv
in Senat OUG a fost deja respinsa.)

Democratia nu se sfarseste cu votul si instalarea unora la putere. E mult de aparat si impreuna putem sa o aparam”, anunta initiatorii actiunii de protest pe pagina evenimentului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top