Comisarul-şef al IPJ Cluj este cel mai bogat poliţist din Transilvania!

Şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar, conduce detaşat la capitolul avere, în rândul poliţiştilor din Transilvania. El are o avere la care mulţi dintre români îşi permit doar să viseze: apartament, casă, terenuri, obiecte de artă şi bijuterii.  

Poliţiştii, de altfel, ca toţi bugetarii, se plâng adeseori că nu au destui bani, că nu le ajung salariile. Ei sunt prima linie la care apelează cetăţenii, răspund de siguranţa noastră, a tuturor, se asigură ca legea să fie întotdeauna respectată, însă, susţin, că adeseori, nu sunt remuneraţi proporţional cu activitatea pe care o desfăşoară. Însă, dacă este să ne uităm la declaraţie de avere a Comisarului-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj nu ştim dacă să îi mai considerăm atât de săraci.

Ioan Păcurar are o avere pe care mulţi o invidiază. Se plimbă  într-un Hyundai cu anul de fabricaţie 2008, deţine o casă şi un apartament, are  8.506 mp teren agricol şi 928 mp intravilan. De asemenea, comisarul clujean este un împătimit al luxului şi al culturii, astfel că este fericitul posesor al unei colecţii de bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 13.000 euro. Şi la toate acestea a mai adăugat anul trecut, în urma petrecerii de botez a fiului său cadouri ce i-au îmbunătăţit venitul cu 68.000 de euro, 96.000 de lei şi o donaţie în valoare de 10.000 de dolari de la o familie din SUA. De altfel, nici din punct de vedere al salarizării nu se poate plânge, Ioan Păcurar având un venit de 73.340 de lei/an, practic, 6112 lei/lună.

El însă consideră că tot ceea ce are i se cuvine şi a fost obţinut prin cinste şi muncă, dar şi datorită familiei din care se trage. “Important e unde te naşti. Dacă trăieşti la bloc, e greu. Dacă eşti de la ţară, e altceva. Bunicii mei au fost oameni foarte muncitori şi este normal ca una dintre generaţiile viitoare să o ducă mai bine. Eu am avut noroc. Nu am ce să ascund. Ai mei au început să o ducă bine încă de pe vremea lui Ceauşescu, când s-au ocupat de agricultură şi animale la Apahida. După revoluţie, familia a investit în terenuri. Important e să nu risipeşti. Şi apoi, dacă ai familie, rude, prieteni cu stare…şi soţia şi socrii o duc bine. Şitiţi şi despre “faimosul” botez. S-a scris în presă. Era normal să trec în declaraţie cadourile. Acuma, şi eu am mers la astfel de enenimente s-au dat cadouri la fel. Despre averile colegilor mei din alte judeţe nu vreau să comentez”, a declarat Ioan Păcurar, şeful IPJ Cluj pentru provincianews.ro

Leave a Reply

Top