Competiţia Traversarea Tarniţei, câştigată de un tânăr de 15 ani

Cea de-a 6-a ediţie a competiţiei Traversarea Tarniţei a adunat anul acesta 140 de concurenţi şi două recorduri doborâte. Cea mai grea probă a fost câştigată de un tânăr din Piteşti, Sorin Niţulescu, în vârstă de doar 15 ani. Acesta a înotat cei 6500 de metri în doar o oră şi 27 de minute.

La competiţie s-au prezentat persoane de toate vârstele, dar surpriza vine din partea celui mai tânăr participant, în vârstă de doar 9 ani, care s-a clasat între primii 15 înotători. “Fac înot de la 6 ani, aici a fost mai greu decât în bazin. E mai rece apa şi nu se vede fundul”, a povestit la final Alex Tătar, cel mai tânăr concurent.

Câştigătorul probei de 1500 de metri a reuşit să parcurgă traseul în 17 minute şi 58 de secunde, doborând precedentul record pe această distanţă cu aproape 2 minute şi jumătate. Alexandru Diaconu a mărturisit că s-a pregătit trei săptămâni pentru aceasta probă, câte 8 ore pe zi.

“Este o mare provocare. În acelaşi timp o mare bucurie, o motivare pentru pregătirea de un an. Anul acesta am început cu Romanian Open Watter Swimming, mai multe competiţii de apă deschisă. A fost una la Timişoara, urmează la Târgu Mureş, La Văliuc lângă Reşiţa şi în Marea Neagră. Sper să fie un succes”, a arătat Elefant Laszlo, preşedintele clubului organizator.

Premiile puse în joc la ediţia din acest an au constat în cupe, diplome şi medalii. Concursul Traversarea Tarniţei a debutat în vara anului 2007, când a adunat la start 14 înotători.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top