Comunitatea maghiarilor din Cluj, revoltată de acţiunile UDMR-ului şi condamnă înţelegerea cu PSD!

Comunitatea maghiarilor a lansat o petiție online prin care condamnă înțelegerea făcută de UDMR și PSD, prin care parlamentarii Uniunii contribuie menținerea în funcție a guvernului Dăncilă.

“Rugăm UDMR să reprezinte cu adevărat comunitatea maghiară din România, și nu comunitatea coruptă a României. Să ia atitudine responsabilă față de modificarea codului penal! Să termine cu susținerea proiectelor toxice inițiate de coaliția PSD-ALDE! Să fie mai transparent și să argumenteze proiectele naționale pe care le susține în Parlamentul României!

De ce este important?

A magyar nyelvű összefoglalóért gördíts lejjebb

UDMR nu este la guvernare dar o susține! Totuși, care este diferența? Pentru că de aici nu se vede! Se vede în schimb că România merge în direcția greșită, și acest fapt se datorează și UDMR-ului prin faptul că susține coaliția PSD-ALDE.

Nu suntem de acord cu atitudinea UDMR prin care se spală pe mâini și consideră că este responsabilitatea partidelor de la guvernare si a celor din opoziție să se gândească la binele țării. În primul rând suntem cetățeni al României. Nu ne permitem să fim indiferenți față de acțiunile care ne scad nivelul de trai. Și da, în situația actuală a țării dorim de la UDMR să elaboreze și să susțină în mod transparent proiecte cu efect benefic pentru cetățeni (care se reflectă asupra noastră, a tuturor cum ar fi infrastructura, serviciile publice, șamd.) și să evită susținerea proiectelor nocive sub pretextul că ele reprezintă interesele comunității maghiare.

Acest mesaj devine mult mai important dacă ne gândim la legile justiției și modificarea codului penal: ce folos vom avea dacă, potrivit legii ne putem exprima în limba maternă în fața instanțelor de judecată, dar în același timp nu vom avea legi și pedepse care să-i țină pe infractori departe de noi?

Rugăm o atitudine responsabilă față de modificarea codului penal! Mai multă transparență și argumentare a proiectelor pe care le susțineți în Parlamentul României!

Cu respect, semnatarii!”, se arată în textul petiţiei

Petiţia poate fi semnată AICI.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top