Concert de colinde “Şi ne lasă gazdă-n casă”, de Moş Nicolae, cu intrare libera, la Auditorium Maximum!

Liga Studenţilor din Cluj, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai, vă invită la concertul de colinde vechi:”Şi ne lasă gazdă-n casă”, în data de 6 decembrie, de la ora 19:00 în sala Auditorium Maximum (str. Em. de Martonne, nr.1). 

Concertul, ajuns la a IV-a ediție, va pune în scenă obiceiul vechi de colindat din satul transilvănean. Prin repertoriul de colinde de anul acesta se va recrea atmosfera Ajunului de Crăciun din anul 1918, trăită de românii care au ajuns clipele fericite ale Marii Uniri.

Şi în acest an, tinerii studenţi, arzând de dragostea pentru cântec, pentru folclor şi pentru tot ce înseamnă tradiţie, şi-au unit vocile şi sufletele în dorinţa de a vesti naşterea Domnului şi de a îndemna gazdele clujene să îi lase, nu doar în ,,casele’’, ci şi în inimile lor.

Ne întoarcem cu 100 de ani în urmă, și petrecem un Ajun de Crăciun, așa cum a fost el trăit în 1918 de țăranii noștri, după ce românilor de pe aceste meleaguri le-au fost întipărite în minte în ultimii ani norii negri ai războiului dar, mai pe urmă, cerul senin și izbăvitor al Marii Uniri.

Intrarea este liberă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top