Concurs de soluții pentru transformarea malurilor Someșului – “Rethinking Someș”

Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu O.A.R – Ordinul Arhitecților din România Filiala Transilvania, propune o amplă temă de concurs pentru specialiști, vizând transformarea pe termen lung a malurilor Someșului.

foto © eClujeanul.ro

Astfel, se dorește găsirea celor mai bune soluții pentru parcursul râului Someș pe teritoriul Clujului, care să fie gândite unitar într-un masterplan, astfel încât să se asigure o dezvoltare coerentă a acestor zone pentru următoarele decenii.

Proiect fanion al Strategiei Integrate de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, revitalizarea malurilor Someșului a fost, totodată, subiectul a multiple dezbateri publice pe care Primăria le-a avut alături de societatea civilă, instituții și specialiști.

Publicul a fost de asemenea implicat în ultimii ani în proiecte precum “Someș Delivery” și “Someș 2021: Sunt Riveran!”, doua exemple de inițiative ce vizează răul, generate de societatea civilă și sprijinite de Primăria Cluj-Napoca.

Modul de organizare si cuantumul premiilor pentru “Plan integrat de dezvoltare pentru malurile raului Somes pe parcursul municipiului Cluj-Napoca” au fost aprobate in sedinta Consiliului Local din data de 20 decembrie 2016.
Competitia incurajeaza creativitatea, sustinand in acelasi timp cercetarea arhitecturala si implementarea de proiecte contemporane in sit urban, dar cu sensibilitate si respect fata de elementele existente.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top