Conferința Open Innovation 2.0 din 2017 va avea loc pentru prima data in Europa de Est, la Cluj-Napoca

Cluj-Napoca va gazdui de asemenea, in premiera, o serie de evenimente interconectate: un Dialog pentru Inovare, un Dialog cu Cetatenii, Gala Premiilor Europene pentru Inovare „Luminary Award” si Innovation Expo – o prezentare de proiecte si produse inovative.

Directoratul-Generalal Comisiei Europene, DG Connect, Grupul pentru Strategie si Politici pentru Inovare Deschisa (OISPG), in parteneriat cu Comitetul Regiunilor, Primaria Cluj-Napoca, Institutul pentru Valoare in Inovare (IVI), ARIES Transilvania, iTech Transilvania Cluster, Consorţiul Clusterelor din Transilvania, Mastercard si Primaria Dublin orgabizează Conferința „Open Innovation 2.0 2017”, care va avea loc in Cluj-Napoca între 13 – 14 iunie 2017, la Grand Hotel Italia.

Fondata acum patru ani, Conferinta Open Innovation 2.0 (OI2) este un eveniment european de nivel inalt care reuneste experti in inovare, creatori de politici publice, reprezentanti ai mediului academic, practicieni si persoane implicate in diverse aspecte ale inovatiei si antreprenoriatului.

Conferinta OI2 realizeaza o sinergie puternica intre subiecte precum Huburile de Inovare Digitala si activitatile IMM-urilor cu activitati in domeniul inovatiei, ale Start-up-urilor din sud estul Europei pe care DG Connect pune mare accent.

„Conferinta ofera perspective practice si creeaza o punte intre teorie si practica la toate nivelurile”, a declarat Bror Salmelin – consilier pentru Sisteme Inovatoare la Comisia Europeana, Directoratul General pentru Comunicatii, Retele, Continut si Tehnologie (DG CONNECT)

„Faptul ca municipiul Cluj-Napoca a fost ales sa gazduiasca aceasta Conferinta in 2017 reflecta recunoasterea eforturilor locale si regionale de a crea un ecosistem deschis si functional”, a declarat Emil Boc – primarul Municipiului Cluj-Napoca.

„Companiile si start-up-urile din Cluj si din Transilvania au un potential foarte mare de inovare, iar primele rezultate au inceput sa apara, de accea conferinta este o ocazie foarte buna sa aratam ce am facut pe acest plan. De asemenea, este o oportunitate extraordinara pentru companiile si organizatiile locale sa invete, sa se cunoasca cu cei din Europa si sa initieze noi legaturi”, a declarat Bianca Muntean, director executiv al ARIES Transilvania, iTech Transilvania – clusterul de IT care alaturi de municipalitate a adus aceasta conferinta la Cluj-Napoca.

În plenul evenimentului se vor discuta exemple de politici nationale de dezvoltare, ca de exemplu politica de inovare deschisa a Austriei, exemple de creare de ecosisteme, in contextul transformarii industriale, precum si diseminarea de informatii privind inovatia deschisa, prin crearea de Huburi de Inovare Digitala si implicarea cetateneasca in proiecte pilot si experimente sociale la scara mare.

Evenimentul are o serie de invitati confirmati, precum prof. Piero Formica, care va vorbi de subiecte precum renasterea inovatiei, directorul Peter Droell de la Comisia Europeana, care va aborda tema reinnoirii industriale, precum si Michaela Magas, femeia antreprenor a anului 2016, care va prezenta idei despre „industry commons„. Prof. Noburu Konno, reprezentatul Retelei Japoneze pentru Inovare, alaturi de Ralph Dum reprezentantul DG-Connect privind programul inovativ STArts – „science technology and art”, altaturi de multi altii vor oferi contexte specializate pentru schimburi de idei si expertiza.

Audienta este formata dintr-un mix echilibrat al celor patru grupuri de interese care formeaza spirala cvadrupla numita ”the Qvadruple Helix„ – in care sunt incluse industria, domeniul academic, sectorul public si societatea civila. Interactivitatea este asigurata de structura evenimentului de-a lungul a doua zile pline de insipratie.

Printre subiectele marcante ale conferintei se numara conceptul VICA (volatilitate, incertitudine, complexitate si ambiguitate), discutiile despre importanta conceptului de Serendipitate in inovare (importanta „descoperiri intamplatoare”), a progarmului inovativ STArts (imbinarea stiintei, tehnologiei si artelor pentru obtinerea progresului tehnologic, al inovatiei) – accentuand interactiunile dintre aceste domenii, transformarea digitala a societatii si industriilor, „radarul inovatiilor” si bune practici ale ecosistemelor Open Innovation 2.0.

A cincea editie a prestigioasei Innovation Luminary Awards Gala Dinner va avea de asemenea loc la finalul primei zile a conferintei. Accesul la eveniment se va face doar in baza unei invitatii, dar va putea fi relatat in intregime in media si prin intermediul retelelor de socializare (https://www.facebook.com/OISPG si https://twitter.com/OISPG).

Inscrierea la conferinta este gratuita si se poate face la urmatorul link: http://bit.ly/OI2Conf17registration.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.