Consiliul Naţional al Elevilor va susţine introducerea mai multor ore de sport în învăţământul primar

ore de sport in scoliIntroducerea mai multor ore de sport în programa şcolară a elevilor din ciclul primar este o prioritate pentru Consiliul Naţional al Elevilor, care consideră că trebuie să se facă investiţii în bazele sportive din şcoli pentru ca orele să se desfăşoare în condiţii optime.

Reprezentanţii CNE, forul consultativ al Ministerului Educaţiei, arată, într-un comunicat de presă remis duminică agenţiei MEDIAFAX, că introducerea mai multor ore de sport în programa şcolară, propusă printre modificările aduse Planului cadru pentru învăţământul primar, este o măsură necesară, în condiţiile în care a crescut numărul de copii supraponderali.

“Mişcarea este esenţială pentru dezvoltarea copiilor, iar în România, din păcate, ne confruntăm cu o creştere a numărului de copii supraponderali. Pe lângă faptul că sportul echilibrează funcţionarea întregului organism, acesta are rol în educarea şi disciplinarea copiilor. Introducerea mai multor ore de sport pe săptămână pentru elevii din învăţământul primar este o măsură necesară, însă, pentru ca orele să se desfăşoare în condiţii optime, trebuie investit în bazele sportive din unităţile de învăţământ”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Iulia Miron, citată în comunicatul de presă.

România ocupă locul al treilea în Europa la capitolul supraponderalitate, au precizat reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top