Copiii clujeni se bucură de proprii lor arbori, graţie Primăriei!

Copiii clujeni se întorc la natură. Prin programul lansat în 1 septembrie de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, “Un copil, un arbore”, se urmăreşte creşterea calităţii vieţii din inima Ardealului. Părinţii clujeni care şi-au înregistrat zilele acestea copiii ghişeul de înregistrare a documentelor pentru nou-născuţi au fost încântaţi şi au acceptat iniţiativa Primăriei.

Începând cu 1 septembrie, fiecare părinte ce  se va prezenta pentru eliberarea certificatului de naştere al copilului va avea posibilitatea să se înscrie în programul „Un copil, un arbore” prin care îşi exprimă acordul să fie plantat un copac în numele copilului. De asemenea, ei pot alege tipul de arbore pe care doresc să îl planteze, zona şi dacă vor să participe activ la plantare.

„Pentru a-i ura bun venit pe lume bebeluşului dumneavoastră, aici, la Cluj-Napoca, vă invităm să plantăm un arbore care să-i poarte numele şi care să se dezvolte o dată cu el. Copilul va primi copacul său, plantat în anul nașterii lui, iar dumneavoastră îl veţi putea învăța cum să-l îngrijească. Va fi astfel, pentru totdeauna, legătura lui cu Clujul, dovada apartenenţei sale la comunitatea noastră. Este un proiect de suflet pentru mine, pentru că ne oferă tuturor posibilitatea de a ne apropia unii de alţii, de a simţi că suntem o familie şi de a creşte împreună calitatea vieţii în oraşul nostru”, a declarat Emil Boc.

Părinţii din Cluj care şi-au înregistrat zilele acestea nou-născuţii au fost pro iniţiativei. “Am completat hârtiile şi numele ales este Ema Avram”, a afirmat o clujeancă. Doar unul dintre toţi cei ce s-au prezentat la ghişeul de înregistrare a documentelor pentru nou-născuţi a refuzat demersul. Iniţiativa poate fi aplicată şi în cazul copiiilor născuţi în anii precedenţi. Părinţii trebuie, doar, să completeze formularul corespunzător la Registratura Primăriei, strada Moţilor nr. 7.

În primă fază vor fi plantaţi 1500 de arbori în luna noiembrie a acestui an. Primăria a decis că aceştia să fie cât mai aproape de casele micuţilor pentru a le oferi posibilitatea de a avea chiar ei grijă de aceştia şi de a creşte  împreună.

“Am luat decizia ca plantările să se facă în apropierea casei fiecăruia dintre micii clujeni, astfel încât acesta să poată să îşi urmărească copacul crescând, să îl îngrijească şi să simtă că acel copac este al lui şi a fost plantat cu venirea sa pe lume. Prin urmare avem 70 de amplasamente pe raza municipiului”, a afirmat Oana Buzat, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

One thought on “Copiii clujeni se bucură de proprii lor arbori, graţie Primăriei!

  1. O idee excelenta! Ar putea fi generalizata, insusita de cat mai multe orase si comune. Felicitari initiatorilor si celor care au adoptat hotararea!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top