Criza din Siria ar putea scumpi din nou benzina

benzinaÎn ultimii 5 ani Carburanții s-au scumpit cu 30%, iar prețul lor ar putea să crească din nou, din cauza crizei din Siria, a scumpirii barilului de petrol și din posibila devalorizare a leului in fata dolarului.

Între timp, autorităţile vor să construiască o conductă prin care să exportăm mai uşor ţiţeiul extras din România.

De când a început criza financiară, consumul de carburanți scade de la an la an, însă asta nu i-a împiedicat pe benzinari să majoreze prețurile la pompă.

Cea mai mare scumpire dintr-un an a fost de aproape 14 procente, între 2010 oi 2011, în timp ce anul trecut am avut prețuri constante, cu o creștere de sub unu la sută.

Cu toate acestea, tensiunile din Siria au dus cotația barilului de țiței la 115 dolari, iar estimările sunt că ar putea ajunge la 150 de dolari în cazul izbucnirii războiului în Orient. Numai în ultimele trei luni, cotațiile au crescut cu 12 procente.

Tarifele la carburanți s-au majorat îngrijorător în ultimele saptamâni. După ce în prima jumătate de an am avut o stabilizare a prețului sub valoarea de 6 lei pe litru, acum cel mai scump sortiment de benzină se apropie de valoarea record de 7 lei pe litru.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top