CRONICĂ – Antrenament nereuşit pentru Basel: CFR Cluj – CSMS Iaşi 2 – 2

CFR Cluj a primit vizita “lanternei roşii” a campionatului, CSMS Iaşi, în cadrul etapei a V-a a sezonului competiţional 2012-2013. Ieşenii vin după un egal obţinut pe teren propriu, 2-2 cu Petrolul, singurul punct obţinut în patru etape, în timp ce feroviarii încep partida din postura de lider, cu 11 puncte din trei victorii şi două egaluri.

foto: gsp.ro

Campioana a început cu entuziasm partida, iar Sougou are prima ocazie a meciului, după ce a trimis cu capul peste poartă din 6 metri, centrare Valente (‘2). Acelaşi Valente mai centrează o dată de pe partea stângă, dar şutul lui Kapetanos este respins în corner (‘7). Ungurul Vass îşi trece şi el în cont o oczie, dar şutul său trece peste poartă. (’15).

Minutul 20. Abonată la lovituri de pedeapsă, CFR nu face notă discordantă nici în această partidă. Kapetanos obţine un penalty la un duel cu Creţu, ieşenii contestază vehement decizia arbitrului Balaci, iar căpitanul Cadu deschide scorul de la punctul cu var. Ocaziile continuă să curgă la poarta lui Irimia, Diogo Valente (’28) şi Ivo Pinto (’42), dar rezultatul la pauză rămâne cel stabilit în  urma loviturii de pedeapsă.

Repriza secundă pare să fi fost un sfetnic bun pentru trupa lui Ionuţ Popa, care a reuşit să restabilească egalitate şi să întoarcă rezultatul. Mai întâi, Milea îl învinge pe Felgueiras cu capul din 7 metri (’69), după centrarea lui Vladu, iar două minute mai târziu, acelaşi Vladu mai centrează o dată, dar de data aceasta destinatarul este nou intratul Herghelegiu, care înscrie simplu cu poarta goală pentru 1-2 (’71).  Ionuţ Popa s-a dovedit a fi inspirat în minutul 67, când l-a schimbat pe Pătulea cu Herghelegiu. Bucuria oaspeţilor nu a durat mult, fiindcă Hora a restabilit egalitatea pentru CFR cu un şut în diagonală (’73).

CFR obţine un punct surprinzător în faţa unei noi promovate care este o candidată certă la retrogradare, iar acest rezultat pentru ieşeni este ca o victorie ţinând cont că a fost obţinut pe terenul campioanei României.

Echipele de start:

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Maftei, Camora – Vass, B. Sare – Sougou, Bastos, D. Valente – Kapetanos
Rezerve: Stăncioiu, Nicoară, Godemeche, Rada, Hora, Piccolo, Ronny
CSMS Iaşi: I.Irimia – P. Jovanovici, Al. Creţu, Mitrea, Vladu – Milea, Straton – Pătulea, Cl. Tudor, Keita – Cl. Ionescu
Rezerve: C. Lungu, Ciucur, Petrovici, Herghelegiu, Onofraş, Avrămia, Ţigănaşu

Arbitru: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin – Mehedinţi)
Asistenţi: Gheorghe Bogdan (Bucureşti – Bucureşti), Mitruţi Daniel (Craiova – Dolj)

Vasile MANU

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top