CRONICĂ: CFR se apropie de podiumul Ligii I, după 3-2 cu Ceahlăul pe teren propriu

Pe un frig năprasnic şi înconjuraţi de troienele care au pus în pericol startul partidei, CFR a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, o formaţie care şi-a vândut scump pielea în Gruia, Ceahlăul Piatra Neamţ. Vişinii se apropie astfel ameninţător de podiumul Ligii I, dar încă sunt la 12 puncte de liderul Steaua.

După patru zile de la victoria istorică pe “Old Trafford”, cu Manchester, CFR s-a concentrat pe campionat, unde a primit vizita Ceahlăului, într-o partidă care a contat pentru etapa a XIX-a a Ligii I.

Doar 3 dintre jucătorii aruncaţi în luptă din primul minut în “Teatrul Viselor” s-au regăsit şi ieri în primul “11” trimis în teren de Paulo Sergio: Felgueiras, Piccolo şi Rui Pedro, ultimul a reuşit să înscrie. Restul titularilor au fost menajaţi pentru meciul de joi cu Astra Giurgiu, Cupa României devenind obiectiv primordial în Gruia în acest sezon.

Fotbalistul reinventat în Gruia, Rui Pedro, a reuşit deschiderea scorului în minutul 20, în urma unei centrări a lui Deac, dar bucuria gazdelor n-a ţinut mult, Golubovic a egalat pentru nemţeni cu un eurogol la vinclu de la 14 metri (38). Până la pauză, Kapetanos a avut un gol anulat în urma unei decizii de offside eronate a tuşierului Bogdan Gheorghe (44).

În repriza secundă, celălalt tuşier, Radu Ghinguleac, a semnalizat o împingere în careu a lui Barla asupra lui Rui Pedro, iar Ciprian Deac a înscris de la punctul cu var, prima sa reuşită în acest sezon (56). Elevii lui Costel Enache nu au abandonat lupta, iar ocaziile lui Constantinescu (56) şi Ichim (62) i-au dat ceva emoţii lui Felgueiras.

Până la urmă, Kapetanos a reuşit să înscrie în minutul 85 şi a făcut ca scorul să fie 3-1. Nemţenii au redus din avantaj, dar reuşita lui Achim din prelungirile meciului a contat doar pentru statistici.

Mobilizare generală pentru curăţarea terenului de zăpadă

Circa 100 de oameni au ajutat la deszăpezirea terenului pentru ca partida cu Ceahlăul să poată începe în condiţii optime, angajaţi ai clubului şi chiar fani. Meciul a fost în pericol să nu se dispute datorită zăpezii din belşug.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top