CRONICĂ: Egalul nimănui. CFR – Petrolul 2-2

CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti au încheiat la egalitate, scor 2-2, meciul direct din cadrul etapei a VII-a. Kapetanos şi Mureşan au înscris pentru gazde, iar pentru echipa lui Rednic, Bokila şi căpitanul feroviarilor, Ricardo Cadu, care şi-a dat un autogol.

Foto: Mircea Roşca / Mediafax

Partida a fost una deschisă, ploieştenii au avut câteva ocazii de a prelua conducerea pe tabelă. Una dintre ele a fost chiar în primul minut de joc, Bokila a scăpat singurul cu Felgueiras, dar portughezul a respins. “Lupii galbeni” au continuat să preseze poarta gazdelor, iar acelaşi Bokila a deschis scorul în urma unui contraatac (12). Atacantul Petrolului a ratat “dubla”, Felgueiras s-a opus.

Avantajul oaspeţilor nu a ţinut mult, Kapetanos a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap din 6 metri, venită în urma unei centrări executate de Ivo Pinto (28). Până la pauză, cele două echipe au oferit un joc pe contre, ce le-a dat ocazia celor doi portari să de evidenţieze.

Confruntarea a fost una echilibrată, iar în startul reprizei secunde Bokila a fost la un pas de a înscrie, dar n-a ajuns la mingea centrată în faţa porţii de Boudjemaa. Ocazia s-a răzbunat, Sougou a fost faultat în careu de Boudjemaa, însă căpitanul Ricardo Cadu a trimis pe centru de la punctul cu var, parat de Hamutovski (59).

Altădată erou, Cadu va trebui să uite cât mai repede acest meci, după ce şi-a îngropat echipa trei minute mai târziu, cînd a reluat în proprie poartă centrarea lui Bokila, 1-2. CFR a restabilit din nou egalitatea pe tabelă, cu noroc. Centrarea lui Gabi Mureşan dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri l-a păcălit pe Hamutovski şi a intrat în poartă.

Cele două combatante rămân vecine în clasament, CFR pe locul  7 (10 pct), în timp ce Petrolul ocupă poziţia a 8-a (9 pct)

Echipe de start:

CFR CLUJ: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – Maftei, G. Mureşan, Godemeche – Sougou, Kapetanos, Bastos

Antrenor: Ioan Andone

Rezerve: Stăncioiu, D. Valente, Sepsi, Nicoară, Rui Pedro, Rada, Kivuvu

Petrolul: Hamutovski – S. Achim, Galamaz, Geraldo, Guilherme – Boudjemaa, Mustivar, L. Marinescu, M. Cristescu – Grozav, Bokila

Antrenor: Mircea Rednic

Rezerve: Povilas, Ad. Cristea, Hamza, Hoban, Opriţa, Tony, Manasse

Arbitru: Sebastian Colţescu

Asistenţi: V. Avram, M. Orbuleţ

Vasile MANU

Leave a Reply

Loading...
Top