CRONICĂ – Eroism de un punct: CS Turnu Severin – “U” CLUJ 1-1 (Abba ’83 // Dinu ‘6)

CS Severin a obţinut un punct până acum după primele patru etape, la Ploieşti, 1-1 cu Astra, şi se află în subsolul clasamentului (16). De cealaltă parte, oaspeţii vin după o victorie pe teren propriu (2-1, cu Viitorul Constanţa). “Studenţii” au adunat două victorii pe teren propriu şi două înfrângeri în deplasare şi ocupă locul şapte în clasament înaintea acestei partide.

Severinul este în căutarea primei victorii în liga întâi şi a început vijelios partida cu Universitatea Cluj de pe teren propriu. Moutinho deviază o minge cu capul spre poartă, dar Balauru respinge în corner (‘3). Lovitura de colţ aduce o reluare periculoasă a lui Vancea din cinci metri, dar mingea trece peste poartă (‘4). Şepcile Roşii se aventurează în atac, Viorel Dinu este faultat la marginea careului ş tot el înscrie din lovitura liberă primită în urma faultului de la 25 de metri (‘6). Golul marcat de golgeterul clujenilor a tăiat din elanul ofensiv cu care au început partida oltenii din Severin. Mijlocaşul Vasile Gheorghe şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică, după o intrare cu talpa în faţa lui Zaharia, primind roşu direct din partea arbitrului Colţescu. Universitatea trebuie să reziste în 10 oameni mai mult de o repriză (’17).

Gazdele forţează egalarea prin Thomas, Bogdan Pătraşcu şi Vancea, dar deocamdată defensiva “studenţilor” clujeni rezistă bine. Mitici expediază un şut din afara careului, dar balonul trece peste poartă (’25). Universitatea scapă fără gol primit în minutul 30, în urma unei lovituri libere executate de Mutinho care izbeşte bara transversală, balonul  ajunge până la Joel Thomas care trimite şi el în bară; cu noroc, mingea sare din nou la un severinean care a reluat din 6 metri peste poartă. Turnu Severin atacă în valuri, dar defensiva clujeană rezistă bine. (’35).

Alex dos Santos comite un fault inutil la mijlocul terenului şi vede al doilea cartonaş galben, apoi implicit pe cel roşu, după ce i-a aplicat o lovitură cu cotul unui jucător de la Severin (’42). Universitatea încheie prima repriză cu avantajul luat în minutul 6, dar mai au o repriză de rezistat cu doi oameni mai puţin pe teren.

Repriza secundă începe la fel ca prima, cu Severinul atacând în valuri, dar nu reuşeşte să pună în mare pericol poarta lui Balauru. Universitatea a renunţat la orice încercare ofensivă şi se concentrează pe cea defensivă, iar Cristian Dulca a betonat apărarea cu cinci fundaşi, după ce l-a introdus şi pe Szilagyi în minutul 58.

Şepcile Roşii au rezistat eroic în faţa asaltului severinenilor până în minutul 83, Paul Abba a restabilit egalitatea cu un şut din câţiva metri, la capătul unei faze în care clujenii au respins, pe rând, trei şuturi periculoase. Finalul de meci se joacă în acelaşi registru tactic, CS Severin forţând, dar clujenii închid bine culoarele spre poartă. Meciul se încheie, iar Universitatea adună 7 puncte la zestrea sa de puncte. De cealaltă parte, severinenii rămân la două puncte.

Echipele de start:

CS Severin: A Marinescu – Buleică, Bălău, Dandea, Al. Giurgiu – H. Moutinho, Mitici, Fl. Pătraşcu – Thomas, Vancea, Zaharia
U Cluj: Balauru – Krumov, Enrico, Christou, Mendy – Paulinho, B. Pătraşcu, V. Gheorghe, Alex dos Santos – V. Dinu, Cleiton

Arbitru: Sebastian Colţescu (Craiova – Dolj)
Asistent 1: Ungureanu Florin Eduard (Bucureşti – Bucureşti)
Asistent 2: Ciocănea Ioan Daniel (Sibiu – Sibiu)

Vasile MANU

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top