CRONICĂ: Primul eşec al lui Paolo Sergio. CFR – Astra 0 – 2!

CFR Cluj a primit vizita revelaţiei acestui tur de campionat, Astra Giurgiu, într-o partidă care a contat pentru etapa a XVI-a a Ligii I. Feroviarii au început partida cu un moral bun, două victorii înregistrate de la venirea lui Paolo Sergio. CFR s-a aflat înaintea acestei partide pe locul 5, în timp ce oaspeţii din această seară ocupă locul 2 în clasament.

Prima repriză a fost una echilibrată, cele două formaţii şi-au împărţit ocaziile importante. Rui Pedro reia spre poartă din interiorul careului, dar şutul său slab trece pe lângă poartă, fază venită în urma unei centrări a lui Ivo Pinto (9). Două minute mai târziu, Fatai reia cu capul o centrare, dar balonul trece pe lângă poartă (11). Un contraatac periculos al Astrei îl pune pe Felgueiras în postura de libero şi respinge din faţa aceluiaşi Fatai (18). Astra îşi trece în cont o nouă ocazie, dar lovitura liberă executată de Junior Morais se opreşte în zid (20). Nimic periculos pentru buturile apărate de Felgueiras (22).

CFR ar fi putut deschide scorul în minutul 33, în urma unei lovituri libere lateral dreapta executată de Rada, al cărui şut trece razant peste transversală. Numărul 10 de la oaspeţi, Constantin Budescu, îl pune în dificultate pe Felgueiras în două rânduri care îşi salvează echipa (36, 38). A treia oară a fost cu noroc pentru Budescu, care a deschis scorul în minutul 45 cu un şut în forţă de pe partea stângă care trimite mingea la vinclu, fază în urma căruia clujenii au cerut o poziţie de ofside la decarul Astrei în momentul marcării golului, nevalidat de tuşier.

Repriza a doua începe în acelaşi registru tactic, iar prima ocazie periculoasă vine în minutul 62, şut Ricardo Cadu dar mingea trece alături. CFR a luat cu asalt careul oaspeţilor, dar nu găseşte culoare favorabile de a înscrie. Apărarea oaspeţilor este bine organizată, fără greşeală. Un corner periculos al CFR-ului este foarte aproape de a fi transformat în gol, dar Bastos nu reuşeşte să atingă mingea din doi metri (67).

Astra încearcă să dea lovitura de graţie pe contraatac în repriza secundă prin Fatai, rămas vârf împins, dar nu găseşte prim-planul. Ultimele douăzeci de minute de joc s-au jucat la poarta lui Silviu Lung, CFR forţează egalarea, dar fără rezultat pe tabelă. Ofensiva feroviarilor este parcă anesteziată de frig, temperatura a scăzut sub zero grade. Sougou trimite slab cu capul din interiorul careului, dar balonul este reţinut de Lung (79). Paolo Sergio forţează atacul, îl introduce pe Hora în locul lui Rada (80).

Astra Giurgiu are un corner în minutul 83, executat de Distefano, dar fără niciun pericol pentru poarta feroviarilor. Faza se mută la cealaltă poartă, de unde Ioan Hora îşi încearcă şi el norocul cu o lovitură de cap, dar mingea trece pe lângă poartă.

Un contraatac periculos al oaspeţilor se încheie cu un nou GOL al Astrei. Nou intratul Ivanovski îl învinge pe Felgueiras cu un şut la colţul scurt din interiorul careului şi le asigură oaspeţilor un final liniştit de meci (86).

“Centralul” Colţescu acordă o lovitură de pedeapsă pentru CFR în ultimul minut de joc, dar grecul Kapetanos execută slab şi Silviu Lung parează şi menţine scorul la 0-2.

Final de meci. Astra câştigă trei puncte pe terenul campioanei şi se apropie la şapte puncte de liderul Steaua, care urmează să întâlnească duminică, pe teren propriu, formaţia CS Severin. Băieţii pregătiţi de Valentin Sinescu au dovedit, dacă mai era cazul, că locul ocupat în clasament nu este unul surprinzător.

Pentru CFR urmează o partidă decisivă în grupele Ligii Campionilor, pe teren propriu, împotriva Bragăi. Feroviarii trebuie să facă uitat acest eşec din campionat şi să se concentreze asupra partidei de marţi, 20.11.2012, de la ora 21:45.

Echipele de start:

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Ricardo Cadu (cpt), Piccolo, Rada – Luis Alberto, Camora, Rui Pedro, Sougou – Kapetanos, Bastos

Rezerve: Stăncioiu, Sergiu Buş, I. Hora, Panin, Godemeche, Diogo Valente, Adam Vass

Antrenor: Paolo Sergio

Astra Giurgiu: Silviu Lung – Junior Morais, Găman, Andrei Mureşan, Bărboianu – Budescu, Distefano, Seto Takayuki, Yahaya – Fatai, De Amorim

Rezerve: Gavrilaş, Ben Youssef, Bukari, Ivanovskim Salif Nogom Kende, Daniel Găman

Antrenor: Valentin Sinescu

Arbitru: Sebastian Colţescu

Asistenţi: Andrei Constantinescu, Daniel Mitruţi

Vasile Manu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top