CRONICĂ: Victorie de moral înainte de Manchester. CFR – Gloria Bistriţa 5-1!

Campioana CFR Cluj a învins fără emoţii formaţia Gloria Bistriţa, în cadrul etapei a X-a a Ligii I, scor 5-1, şi sunt cu gândul la întâlnirea de marţi cu mult mai titrata Manchester United pentru etapa a doua din grupele Ligii Campionilor. 

Duelul din Kapetanos şi Canon care a stârnit suspiciuni. foto: gsp.ro

Dacă etapa trecută au fost clar dezavantajaţi de un arbitraj nefavorabil a lui Cristian Balaj la Târgu Jiu, în această etapă clujenii au profitat din plin de erorile de arbitraj ale brigăzii conduse de Adrian Cojocaru, pe teren propriu, cu Gloria Bistriţa.

Gazdele au deschis scorul în debutul partidei (‘5). Sougou a centrat de pe dreapta, iar Kapetanos a fost din nou omul potrivit la locul potrivit şi a înscris al şaptelea său gol cu capul. Golul a venit dintr-o uşoară poziţie de offside nesemnalizată de tuşier. Au urmat două acţiuni la poarta lui Felgueiras în care bistriţenii au cerut lovitură de pedeapsă. Mai întâi în minutul 14, Maftei comite un henţ care pare a fi involuntar la şutul lui Predescu. Tot Maftei se află în centrul atenţiei în minutul 25, când îl faultează în careu pe Curtuiuş, dar “centralul” partidei lasă jocul să continue. Adrian Cojocaru a dictat eronat o lovitura de pedeapsă pentru CFR, în urma unei faze care a născut multe suspiciuni. Kapetanos îl faultează în atac pe Canon, jocul este lăsat să continue, iar fundaşul Gloriei îi aplică un cot în gură grecului şi arbitrul dictează punctul cu var şi cartonaş roşu pentru Canon. Gabi Mureşan înscrie fără probleme şi se face 2-0.

Cu un om în plus pe teren în repriza a doua, CFR mai punctează o dată prin Mureşan care realizează “dubla” în minutul 55 şi tabela arată 3-0. Feroviarii au rămas şi ei în 10 oameni, Aguirregaray vede cartonaşul roşu în minutul 60 la o intrare dură asupra lui Romario şi rateaza partida cu Steaua din etapa viitoare. Bjelanovici, intrat în minutul 69 în locul lui Kapetanos, a punctat pentru 4-0 în minutul 88, cu un şut imparabil sub transversală. 5-0 s-a făcut în minutul 90, Luis Alberto trecându-se şi el pe lista marcatorilor, cu o execuţie plasată în vinclu, iar golul de onoare al oaspeţilor a fost reuşit de Yedi în minutele de prelungire.

Oficialii ai adversarelor din grupa H a Ligii Campionilor, Manchester United şi Galatasaray, care au fost prezenţi în tribune la partida cu Gloria au avut ce să-şi noteze. Marţi vine trupa legendarului Sir Alex Ferguson la Cluj.

 

Leave a Reply

Top