Culegere de colinde, în satele judeţului Cluj

În luna ianuarie a acestui an, Biroul Conservare Cultură Tradiţională din cadrul C.J.C.P.C.T. Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a demarat proiectele de cercetare pe teren, printre cele cu prioritate fiind şi cel de înregistrare a repertoriilor de colinde din satele judeţului, gen muzical supus unei permanente transformări de-a lungul istoriei noastre de secole.

Culegerea muzicală, realizată de etnomuzicologul Mircea Cîmpeanu în câteva localităţi păstrătoare de tradiţie din judeţul Cluj, în colaborare cu un Studio profesional de înregistrări audio, a vizat înregistrarea unor colinde vechi, cu grupuri de colindători autentici, la Răchiţele, Boian şi Mociu, în zilele de 12 şi 19 ianuarie, din anul în curs.

Materialul, cules şi stocat în memoria digitală a aparaturii de înregistrare, va lua forma unui album CD, care va fi lansat în luna decembrie a anului 2019, cu ocazia concertului anual de colinde oferit de C.J.C.P.C.T. Cluj marelui şi consecventului său public, iubitor de tradiţie şi cultură populară autentică.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top