Cum arată cabana ridicată din șpăgi a lui Uioreanu de pe malul lacului Tarnița

Horea Uioreanu, președintele suspendat al CJ Cluj, în prezent în arest, și-a ridicat o cabană în valoare de 41.000 de euro într-o zonă selectă pe malul lacului Tarnița, cu plajă direct la scară, scrie portalul clujust.ro.

Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că Uioreanu a cheltuit peste 41.000 de euro pentru edificarea cabanei.

Răzvan Pop, fostul șef de cabinet al președintelui CJ Cluj Horea Uioreanu, nota într-o evidență proprie toate cheltuielile pentru construirea și dotarea cabanei, până la cel mai mic amănunt precum “covorașe”.

Conform rechizitoriului DNA Cluj, citat de sursa menționată, “martorul” Răzvan Pop gestiona şi cheltuielile generate de edificarea cabanei de la munte a inculpatului Uioreanu Horea Dorin, cabană ridicată de martorul Feier Mugur care, audiat fiind a confirmat primirea sumelor de bani exclusiv de la martorul Pop Răzvan, persoană cu care însuşi inculpatul i-a cerut să ţină legătura pentru toate demersurile necesare, achiziţii materiale, plăţi muncitori.

Potrivit evidenţei extrase din calculator pentru edificarea cabanei s-au cheltuit peste 41.000 de euro, din această sumă costurile aferete activităţilor realizate cu martorul Feier Mugur, în perioada 2012-2013, fiind de aproximativ 26.000-28.000 de euro aşa cum însuşi martorul a arătat.

casa uioreanu tarnta

Horea Uioreanu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, alături de consilierul județean Ioan Petran, directorul de dezvoltare UTI, Gabriel Davidescu, oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, cu toții acuzați de fapte de corupție. Procurorii susțin că Uioreanu ar fi primit mită circa 450.000 de lei de la Bene, Pogăcean și Davidescu.

Leave a Reply

Top