Cum îţi dai seama cu cine are şeful tău o relaţie la birou?

30% dintre angajaţii care au avut relaţii amoroase la locul de muncă au recunoscut că s-au “încurcat” cu cineva aflat deasupra lor în ierarhie, iar 16% au avut o aventură chiar cu şeful direct, potrivit unui sondaj CareerBuilder.com.

relatie_la_serviciu_10055000

Potrivit acestui sondaj, domeniile în care se întâlnesc cel mai des relaţiile extra-profesionale la job sunt industria hospitalieră şi turismul, IT-ul, băncile şi firmele de asigurări, domeniul sănătăţii, firmele de consultanţă.

Când şefii au o aventură cu unul dintre subordonaţi, cei implicaţi în relaţie vor să păstreze de regulă secretul. Sunt totuşi câteva semne prin care îţi poţi da seama cu cine este încurcat şeful tău:

1. Cei doi îşi vorbesc mai puţin. Este vorba în special de discuţiile avute în faţa celorlalţi, în şedinţe sau întâlniri informale. Este un reflex normal al persoanelor care nu vor să îşi dea de gol natura reală a relaţiei lor: se abţin să îşi vorbească direct pentru a nu le scăpa ceva nefiresc.

2. Colegul sau colega primeşte sarcini mai uşoare. Dacă şeful se află într-o relaţie cu cineva din echipa pe care o conduce, îi va fi imposibil să nu-l favorizeze aproape inconştient. Îi va da mai puţine lucruri de făcut, deadline-urile vor fi mai flexibile, presiunea mult mai mică decât pe ceilalţi colegi.

3. Atenţia şefului gravitează într-o anumită direcţie. Şeful aflat într-o relaţie cu o subaltenă nu îşi va putea controla total reacţiile atunci când se află în mijlocul echipei. Va fi mereu cu un ochi sau cu o ureche pe reacţiile protejatei, dorind să vadă ce efect are prestaţia lui asupra acesteia.

4. Cei doi evită contactul vizual. Atunci când cei doi se privesc totuşi direct, le scapă un zâmbet uşor sau au o reacţie de stânjeneală pe care speră ca restul lumii să nu o observe.

5. Nu pleacă niciodată împreună de la birou. Dacă şeful pleacă de fiecare dată de la birou cu două minute după sau înainte de colega pe care o suspectezi, sau dacă vin aproape în acelaşi timp dimineaţa la birou, este clar că sunt într-o relaţie extra-profesională.

6. Şeful este foarte bine informat despre activităţile din birou. Este un indiciu suplimentar că există o “cârtiţă” în echipă, că unul dintre colegi sau colege îl ţine la curent pe manager cu toate detaliile picante din birou.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top