Cum să reduci risipa alimentară de sărbători: cina comunitară ajunge la ediția a II-a la Cluj

Cum poți reduce risipa alimentară în bucătăria ta, în rutina zilnică dar și de sărbători, și ce soluții există pentru această problemă? E întrebarea la care vor căuta și vor găsi răspuns sâmbătă, 26 noiembrie, cei care participă la a doua ediție a Cinei Comunitare.

food-waste-combat-w1000-h597

Demonstrația de gătit sustenabil își propune să atragă atenția asupra problemei risipei alimentare și are loc în cadrul proiectului Food Waste Combat by JCI Cluj, cu sprijinul Repair Cafe Cluj, Casa de Cultură Permanentă, Society for Responsible ConsumptionCimbru, La Bonbonniere și Slow Food Turda & Stud Coop. Astfel se marchează încheierea Săptămânii Europene pentru Reducerea Risipei, inițiativă a Repair Café Cluj.

Persoanele care vor să afle cum pot reduce risipa sunt invitate la Fabrica de Pensule, sâmbătă, 26 noiembrie 2016, de la ora 16:00. Acolo vor avea ocazia să își încânte papilele gustative cu mâncarea delicioasă pregătită de bucătari profesioniști alături de participanți. Ingrediente vor fi fructe și legume salvate de la aruncare, iar mâncarea e oferită în dar de organizatorii evenimentului.

Membrii proiectului vor folosi fructe și legume inestetice sau care nu mai au șansa de a fi vândute în piețe, dar care sunt comestibile și perfect sănătoase.

Cum a fost prima ediție

Membrii echipei Food Waste Combat by JCI Cluj vor pregăti Cina Comunitară împreună cu bucătari profesioniști și specialiști în nutriție.

“Prima ediție a Cinei Comunitare a fost un real succes, am avut alături de noi, în urmă cu o lună, zeci de tineri interesați de risipa alimentară care ne-au cerut să mai organizăm astfel de întâlniri în care să gătim împreună și să discutăm despre modalități de reducere a risipei, cu atât mai mult acum, când sărbătorile de iarnă se apropie, iar risipa alimentară va fi cu atât mai mare. Practic, vom ieși acum din nou la colectat fructe și legume pe care mai apoi le vom găti împreună. Din păcate cantitatea de alimente care se aruncă zilnic e extrem de mare, așadar nu vom avea dificultăți în a procura materia primă”, spun reprezentanții JCI Cluj, inițiatorii proiectului.

Masa pentru participanți este oferită în dar, la Fabrica de Pensule, pentru toți cei care se înscriu la eveniment.

Food Waste Combat este un proiect JCI Cluj. Scopul proiectului este de a crește nivelul de conștientizare asupra problemei risipei alimentare și de a reduce cât mai mult această risipă.

Participarea la Cina Comunitară e gratuită, însă e nevoie de înscriere, căci locurile sunt limitate. Înscrieri se pot face online până miercuri, 23 noiembrie 2016: https://goo.gl/a1kSe2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top