Cum vor arăta următorii ani în IT? Compania clujeană Yonder lansează o hartă a succesului bazată pe inovaţie

Cele mai importante trenduri din sectorul IT au fost prezentate luni la Cluj într-un eveniment organizat de compania clujeana Yonder, la Cinema Victoria. Inovaţia continuă continuă este esenţială pentru o companie care doreşte să rămână sustenabilă în cel mai dinamic sector – cel al tehnologiei.

IMG_7718

Yonder, companie europeană furnizoare de servicii IT, a lansat, luni, la Cluj-Napoca „The Innovation Roadmap of Successful Software Companies”, un document ce structurează cele mai importante trenduri din industria tehnologiei, cu impact asupra succesului pe termen lung al companiilor software.

Cele patru tendinţe prezentate în detaliu sunt: interfeţe moderne, contextuale şi sociale; aplicaţii mobile, centrate pe utilizator; cloud computing; big data şi noi sisteme de analiză a informaţiei.

„Managerii firmelor de software trebuie să se întrebe cum pot asigura succesul companiilor lor şi în, să spunem, 2030. Iar viitorul poate fi prezis numai de cei care şi-l creează singuri, plasând inovaţia continuă în centrul strategiei lor de afaceri şi ţinând pasul cu tehnologia”, spune Mihai Nadăş, Chief Technology Officer Yonder.

„Tragem un semnal de alarmă către firmele de software – nu vă concentraţi numai pe <azi> şi pe succesul pe care produsul vostru îl are acum pe piaţă; gândiţi-vă la dinamica din IT pentru a vă asigura succesul şi pe viitor. Vă sfătuim să luaţi în considerare aceste patru trenduri de viitor, pentru că vor contribui la sustenabilitatea produselor voastre şi a succesului vostru pe o piaţă tot mai competitivă”, completează el.

<Cabinete mobile> pentru medicii din Olanda, made in Cluj

Documentul lansat luni la Cinema Victoria din Cluj-Napoca este un mod de a împărtăşi rezultatele cercetării şi documentării profesioniştilor Yonder, dar şi bunelor practici, demonstrate prin cifre şi prin satisfacţia clienţilor Yonder – companii IT din Olanda, cu o creştere exponenţială de utilizatori finali tocmai datorită aplicaţiilor care ţin cont de noile trenduri.

Un exemplu, la capitolul „aplicaţii mobile”, este un program prin care medicii pot accesa de oriunde, de pe smartphone, fişa medicală a pacientului lor; ei pot face programări interdisciplinare şi nu mai sunt obligaţi să îşi sue secretara de fiecare dată când au de făcut o programare sau de un consultat documente medicale care, în sistemele clasice, sunt „zăvorâte” în calculatoare de birou sau, mai rău, în fişe medicale depozitate în rafturi.

Asemenea aplicaţii au un impact benefic direct asupra calităţii îngrijirii primite de pacienţi, pentru că medicii se pot concentra pe actul medical, fără să mai piardă ore în şir cu completarea unor fişe, după program – pot face acest lucru în timp real, de pe o tabletă sau telefon.

Ne face plăcere să ştim că o echipă de specialişti software din Yonder au contribuit la succesul unui sistem folosit în Olanda şi că aplicaţia, dezvoltată în parteneriat cu clienţii noştri, are mii de utilizatori, număr care creşte exponenţial odată cu extinderea folosirii sistemelor mobile”, spune Ovidiu Sabou, Software Architect Yonder.

Clujul, de la outsourcing la consultanţă de specialitate

Spre deosebire de alte companii IT, Yonder nu lucrează cu clientul final care va folosi aplicaţiile, ci acţionează ca partener şi consultant al dezvoltatorilor de software. Principalii clienţi sunt companii de software de produs din Olanda, lider de piaţa de software destinat industriei medicale, farmaceutice, bancare etc.

Aceştia beneficiază de pe urma dezvoltării Clujului ca pol tehnologic, care concentrează cunoştinţe, experienţă şi oameni bine pregătiţi, iată, cu efect la nivel european. „Am trecut de anii în care eram o destinaţie de outsourcing, aleasă pentru costurile mici. Ca sector, suntem la un nivel superior, acela de a fi parteneri ai firmelor vestice în dezvoltarea de produse software. Yonder a făcut deja şi următorul pas: folosim această inteligenţă, cunoaştere şi experienţă pentru a ne susţine partenerii externi din postura de consultant pe inovaţie şi noi tehnologii”, spune Mihai Nadăş.

Despre Yonder

Cu experientă de 20 ani în dezvoltarea software, Yonder îşi propune să îşi ajute clienţii să se concentreze pe pieţele pe care ei acţionează pentru a-şi putea înţelege mai bine utilizatorii finali. În acest fel, le pot veni în întâmpinare acestora cu produse fiabile, eficiente şi care să răspundă unor nevoi reale. Yonder preia de la partenerii săi din industria IT nu doar partea de dezvoltare software, ci acţionează şi ca un consultant pe inovaţie, pe tehnologii actuale şi de viitor.

Yonder este parte din grupul Total Specific Soltions (TSS), un grup de companii de software care oferă soluţii specifice pentru circa 500 de companii, guverne naţionale şi locale şi care a fost nominalizat de Truffle 100 pe locul 47 în Top 100 european pentru cele mai bune produse software.

În prezent, TSS are reprezentanţe în Olanda, Belgia, România sau Spania, peste 1800 de angajaţi şi generează o cifră de afaceri anuală de peste 200 de milioane de euro. Din TSS mai fac parte alte şase companii: Everest, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Healthcare, PinkRoccade Local Government, TASS.

Yonder are în prezent 250 de angajaţi în România, iar planurile de dezvoltare ale companiei includ extinderea echipei cu 40%, până la 350 de angajaţi, înainte de finalul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.