Cumnatul lui Victor Ponta a fost reţinut de procurorii DNA pentru frauda

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost reţinut, marţi, în dosarul privind fraudarea de fonduri europene.

iulian_hertanu_55793800

După aproape 17 ore petrecute în sediul DNA Ploieşti, miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.30, Herţanu a fost scos încătuşat şi transportat cu o dubă în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Câmpina.

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, cumnatul premierului nu a făcut declaraţii.

Au fost reţinute, de asemenea, două persoane, între care omul de afaceri Vladimir Ciorbă, administrator şi asociat la trei firme, care fusese adus la sediul instituţiei cu aproximativ o jumătate de oră înaintea lui Herţanu.

Miercuri, cei trei vor fi prezentaţi instanţei supreme cu propunere de arestare preventivă.

Marţi, procurorii DNA au făcut 14 percheziţii, în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile mai multor societăţi comerciale. Printre acestea şi firma SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, controlată de sora şi cumnatul premierului, Alexandra şi Iulian Herţanu.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de deturnare de fonduri europene de peste şapte milioane de lei şi fapte de evaziune fiscală în cuantum de 2,5 milioane lei, fapte comise în perioada 2011-2015.

În acest dosar mai sunt vizaţi deputatul Sebastian Ghiță, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma. Cei au fost puşi sub control judiciar. Fostul consilier judeţean Mihai Coman a fost şi el reţinut în cursul serii de marţi. Aceştia au fost audiaţi, marţi, către procurorii anticorupţie la sediul DNA Ploieşti.

Leave a Reply

Top