Cursuri anti-corupție la Consiliul Județean Cluj

Angajații Consiliului Județean Cluj (CJ) vor lua cursuri de anti-corupție. Instituția a fost zguduită în ultimii ani de cazuri grave de corupție, finalizat cu arestarea fostului vicepreședinte Radu Bica, arestarea președintelui Horea Uioreanu și anchetarea mai multor angajați.

consiliul-judetean-rp-07Cursurile reprezintă una dintre ultimele iniţiative făcute publice de consilierul judeţean Mihai Seplecan, înainte de a fi revocat din funcţia de preşedinte interimar al CJ. Joi, prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a atacat în cotencios administrativ hotărârile prin care Seplecan a urcat, pentru câteva zile, la şefia CJ.

Cursurile vor fi susţinute de personal specializat din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj şi se vor adresa tuturor angajaţilor din cadrul Consiliului Judeţean Cluj.

Rolul cursurilor este, după cum afirmă Seplecan, de a promova transparenţa în exercitarea funcţiilor publice.
“Pentru mine este foarte important ca persoanele de care sunt înconjurat, şi care mă ajută în implementarea proiectelor Consiliului Judeţean, să fie foarte bine pregătite în acest domeniu astfel încât atât să poată contribui atât la protecţia instituţiei în care-şi desfăşoară activitatea, cât şi a propriei lor persoane. Totodată, prin intermediul acestor seminarii vom promova transparenţa în exercitarea funcţiei şi se vor organiza, de ce nu, chiar şi teste de integritate. Profit de acest prilej să îndemn şi alte instituţii publice să procedeze în acest mod”, a declarat acesta.

În urma implementării acestor seminarii, cursanţii vor reuşi să identifice, într-un timp mult mai scurt, orice faptă de corupţie de care ar fi putut lua cunoştinţă prin natura exercitării funcţiei, să o semnaleze mai departe autorităţilor abilitate şi, de ce nu, să depisteze din timp orice tentativă de acest gen, susţin reprezentanţii instituţiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top