Dacă eşti client UPC, sigur te va interesa asta!

al_jazeeraVersiunea în limba engleză a televiziunii Al Jazeera îşi dezvoltă prezenţa pe piaţa audiovizualului din România, fiind retransmisă şi pe platforma de satelit Focus Sat, operată de compania UPC România, potrivit unei notificări transmise Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Reprezentanţii CNA au spus că este vorba despre serviciul în limba engleză al Al Jazeera, precizând că, în România, televiziunea Al Jazeera emite pe o frecvenţă licenţiată de OFCOM, autoritatea de reglementare din Marea Britanie.

Pe de altă parte, şi televiziunile muzicale TV Planeta şi Planeta HD au notificat CNA că vor fi recepţionate pe teritoriul României. Potrivit reprezentanţilor CNA, aceste două televiziuni sunt licenţiate în Bulgaria. CNA nu a fost informat dacă aceste televiziuni sunt difuzate în prezent în grilele vreunui operator de cablu din România.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au cerut de asemenea distribuitorului Focus Sat să nu mai retransmită programele SC Pro TV SA, după ce acordul dintre cele două părţi a expirat, iar trustul PRO a cerut sistarea retransmisiei.

“Am primit o notificare de la Pro TV să încetăm retransmisia canalelor aflate în portofoliul acestora, notificare venită însă pe fondul unor negocieri aflate în curs. Contractul a expirat, e adevărat, însă părţile poartă negocieri dinaintea expirării lui, negocierile sunt în curs, aflându-se în stadiu avansat. Nu au încetat nicio clipă, au fost întâlniri stabilite între părţi atât înaintea notificării primite, cât şi după. (…) Această decizie a Pro TV vine pe fondul anterioarei lor decizii de a ieşi din must carry, deci se înscrie într-un context pe care îl cunoaşteţi, punând presiune cu atât mai mult pe operatorii de cablu”, a declarat Irina Vârlan, director juridic la UPC şi Focus Sat.

Ea a precizat că a fost depusă la CNA o cerere de reactualizare a grilei de programe din care au fost eliminate canalele Pro.

“Între timp însă, negocierile nu au încetat nicio clipă, dimpotrivă, se desfăşoară la nivel înalt şi sunt într-un stadiu avansat. (…) Vă solicităm acordarea unei perioade de graţie care să ne permită nouă să ajungem la un acord”, a adăugat Irina Vârlan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top