Dănilă Prepeleac și Sărmanul Djoni, eroii spectacolelor din weekend la Teatrul Puck

La sfârșitul săptămânii îi așteptăm pe cei care iubesc poveștile cu două spectacole: la secția română se va juca Dănilă Prepeleac, după îndrăgita poveste a lui Ion Creangă, iar la secția maghiară este programată o reprezentație a piesei “Szegény Dzsoni és Árnika”/ “Sărmanul Djoni și arnica”, după Ervin Lázár.

Duminică, 26 martie va avea loc o nouă reprezentație a spectacolului “Dănilă Prepeleac”, de la orele 11 și 12.30.

“Dănilă Prepeleac” este una din poveștile cele mai populare ale lui Creangă și este pusă în scenă de Traian Savinescu, într-o formulă în care actorii şi păpuşile alcătuiesc o singură lume, cea care ne duce în universul copilăriei. Spectacolul li se adresează atât copiilor, cât și adulților, și are mare priză la public: e savuros, viu colorat și interactiv.

Acțiunea spectacolului îi are în prim-plan pe Dănilă, un om cam leneș și sărac și pe fratele său chibzuit și harnic. Într-o zi, acesta din urmă îl trimite să se ducă la târg cu cei doi boi ai săi, să îi vândă și să cumpere un car și doi boi mai mici. Dănilă intră, astfel, într-un șir de aventuri care includ și „lumea dracilor”, dar reușește să le descurce pe toate.

Scenariul, regia şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Distribuția este alcătuită din Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Angelica Pamfilie, Călin Mureşan și Robert Gutunoiu.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Sâmbătă, 25 martie, de la ora 11, secția maghiară va prezenta spectacolul “Szegény Dzsoni és Árnika”/ “Sărmanul Djoni și Arnica”. Este un spectacol adaptat după povestea lui Ervin Lázár, despre dragostea devărată, responsabilitate, loialitate, perseverență, libertate și multe alte valori fundamentale. Eroul acțiunii este sărmanul Djoni, cel care, în ciuda comploturilor rău intenționate și seducțiilor răutăcioase ale Vrăjitoarei cu O Sută de Chipuri, ajunge să își cunoască până la urmă adevărata iubire: Árnika, frumoasa fiică a regelui Östör.

Regia este semnată de Varga Ibolya, iar din distribuție fac parte actorii: Ambrus Tünde, Giriti Réka, Pünkösti Laura, Takács Enikő, György László, Csortán Márton, Kötő Áron și Urmánczi Jenő.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top